Eskrimcilerimiz, gururla döndü;

Eskrimcilerimiz, gururla döndü

Türkiye Eskrim Federasyonu’nun yıllık faaliyet programında yer alan U17 Yıldızlar Federasyon Kupası, U10 – U12 – U14 Açık Turnuvası ve Gençler Federasyon Kupası Antalya’da yapıldı....

1-6 Şubat tarihlerinde düzenlenen müsabakalarda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve milli antrenörü Ali Yasin Bayram ile İl Antrenörü Fatima İbrahimova eşliğinde yer alan sporcular, turnuvalar sonunda 2 kupa ile 1 bronz madalya kazandı.

 

İlk olarak U17 Yıldızlar Kadın Kılıç kategorisinde ve sonrasında da Gençler Kılıç kategorisinde 4 gün sonunda 36 pool maçı ve 22 eleme maçı oynayan milli eskrimcimiz Nil Güngör, alınan sonuçların ardından üçüncülük kupasının sahibi oldu. Sporcu Güngör, bu sonucun ardından Sırbıstan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası ile Dubai’de yapılacak Dünya Şampiyonaları’nda hem Yıldızlar hem de Gençler kategorilerinde ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Gençler Erkek Kılıç kategorisinde ise milli eskrimcimiz Emirhan Çiftci 2 gün sonunda 17 pool maçı ile 11 eleme maçını başarı ile tamamlayarak üçüncülük kupası kazandı. Bu sonucun ardından Sporcu Çiftci de, Nil Güngör gibi Sırbıstan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası ile Dubai’de yapılacak Dünya Şampiyonaları’nda ülkemiz adına mücadele etme hakkı elde etti.

 

U12 kategorisinde ilimizi temsil eden bir diğer sporcumuz Lina Sulubey de ilk sekiz sporcunun madalya ile ödüllendirildiği müsabakalar sonunda bronz madalya kazanan sporcu oldu.







Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum