Zam kararı sonrası Vidinlioğlu: 'Minibüsçüleri mağdur ettik';

Zam kararı sonrası Vidinlioğlu: 'Minibüsçüleri mağdur ettik'

Kastamonu Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi....

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Özel Halk Otobüslerine zam yapılırken,  Osmanlı Sarayı'nın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne tahsisi bir yıl daha uzatıldı ve Kuzeykent Mahallesi'nde bulunan TÜRGEV tarafından bir kısmı tamamlanan yurdun tahsisi, vakıftan geri alındı.                                                                                                                                                                

Ocak ayı belediye meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edilen Minibüsçüler Kooperatifi'nin zam talebi onayladı. Komisyonun kararıyla Şehir içi öğrenci yolcu tarifesinin 2 lira 50 kuruştan, 3 lira 80 kuruşa,  tam tarifenin ise 3 lira 25 kuruştan 4 lira 80 kuruşa yükseltilmesine karar verildi ve zam kararının 15 Şubat 2022 tarihinden itibaren uygulanacağını bildirdi.

Zam kararı sonrası ret oyu veren Sibel Karakaş ise söz olarak şu ifadeleri kullandı;''Kooperatif başkanlığının talebi makul, akaryakıta neredeyse her hafta zam geldi. Dördüncü aydan itibaren de bir zam yapılmadı. Fakat benim burada şöyle bir önerim olacak, kartlı sisteme geçildi. Mesafeye göre bir ücretlendirme yapılabilir.  Kuzeykent'ten çarşı merkeze kadar rakam makul ama mesafe kısa olduğu zaman sanki biraz adaletsizlik var gibi.''

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu da konuyla ilgili olarak, ''Ben de arkadaşlara onunla ilgili bir çalışma yaptırıyorum fakat ne zaman netice alabiliriz bilmiyorum. Bu konuda minübüsçü esnafımızı da bir miktar mağdur ettik. Zaten, o tarifede göz önüne alınarak bu rakamlar güncellendi. İki durak sonra inenler de düşünüldü. Normalde,  yüzde 110'un üzerine zam geldi, bizim verdiğimiz zam yüzde 50'ler de kaldı. Onları bir nebze de mağdur ettik ama her iki tarafın da menfaatini düşünerek zammı burada sınırlı tuttuk'' 

Hepkebirler Mahallesi sınırları içerisindeki Osmanlı Sarayı

Gündemin diğer  maddesinde İl Halk Kütüphanesi olarak Kastamonu İl ve Kültür Turizm Müdürlüğü'ne 2020 yılında tahsis edilen Osmanlı Sarayı'nın yeni kütüphanenin inşaatı tamamlanana kadar tahsis süresinin uzatılması talep edildi. Osmanlı Sarayı'nın tahsisi bir yıl daha uzatıldı.

Vidinlioğlu da karar sonrası yaptığı konuşmada ''Aslında ben Osmanlı Sarayı'nı doğrusu, bu amaçla kullanmakta asla izin vermeyecektim ama kullanıma da başlanmıştı. Geçen sene de durumla ilgili görüşümü ilgili yerlere ilettim. Bir an önce kütüphaneye hemen başlansın ve bitirilsin,  Osmanlı Sarayı, eski belediye binası; bundan dolayı da kütüphane harici farklı amaçla kullanılmalı. Belki başkanlık makamı olarak kullanılabilir belki orasını müze gibi düzenleyebiliriz. Geçtiğimiz günlerde de görüşmede; yeni kütüphanemizin ihalesi yapıldı. Eylül- Ekim gibi de bitirilecek. Süreyi bundan sonra uzatmayacağımı söylemiştim. Artık hazır betonlarla binalar 6 ayda bitiyor'' dedi.

Toplantının son gündem maddesinde ise TÜRGEV'in tamamlayamadığı yurt binası yer aldı.  Kuzeykent Mahallesi'nde bulunan ve TÜRGEV'e tahsis edilen bölgedeki atıl vaziyetteki bina da çözüme kavuşuyor. Kastamonu Belediye Meclisi'nde alınan kararla birlikte arsanın tahsisi, binayla birlikte TÜRGEV'den alındı.

Vidinlioğlu, karar sonrası ''TÜRGEV'in yurt binasını tamamlayamadı. Diyanet vakfıyla bir görüşmemiz oldu. Diyanet Vakfı, inşallah yurdun geri kalan kısmını tamamlayacak. Bunun için de tahsis ettiğimiz arsanın TÜRGEV'den alınması lazım'' ifadelerine yer verdi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
  • mustafa gürgen / 04.02.2022 21:32

    saygı değer başkan güzel yorumlamışsınız lakin biizm maaşlara yüzde 25 geldi o ne olacak onada bir çare bulsak olmazmı

  • İsmail / 10.02.2022 04:37

    İki durak arasına yolcu zaten binmiyor yürüyor.