Rotary Kulübü'nden meslek ödülleri;

Rotary Kulübü'nden meslek ödülleri

Kastamonu Rotary Kulübünün 885. Döneminin 20. Toplantısı Meslek ödülleri gündemi ile Uğurlu Konağı Salonu’nda yapıldı....

Düzenlenen toplantıya Kastamonu Rotary Kulübü Dönem Başkanı Dr. Ali Sarı ve eşi, Saz Ustası Hayati Tellioğlu, Sanayi de usta Niyazi Yazgan, Kastamonu Doğa Sporları Ve Offroad Kulübü adına katılan Tarkan Topaç ve Kastamonu Rotary Kulübü üyeleri katıldı.

Meslek ödülleri töreni adı altında düzenlenen programda yaptığı el emeği saz imalatından dolayı layık görülen, yaptığı sazlar ünlü sanatçılar tarafından kullanılan Hayati Tellioğlu'na Dr. Ali Sarı ve Onur Bahçecioğlu tarafından meslek ödülü, Kastamonu Üniversitesindeki elektrikli araç yapımında gösterdiği özveri çalışmalarından dolayı layık görülen Niyazi Yazgan’a Doç. Dr. Özkan Eski tarafından davranış ödülü,  Bozkurt’taki sel felaketinde gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı Kastamonu Doğa Sporları Ve Offroad Kulübünü temsilen katılan Erkan Topaç'a da davranış ödülü olarak Tuncay Öztürk tarafından plaketi verildi.

Plaket verilen Hayati Tellioğlu, Niyazi Yazgan ve Kastamonu Doğa Sporları Ve Offroad Kulübünün yapmış olduğu çalışmalar hakkında da Onur Bahçecioğlu, Özkan Eski ve Erkan Topaç konuşma yaptı.

Program sunuculuğunu dönem sekreteri Hakan Oral’ın yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Kastamonu Rotary Kulübünün 885. Döneminin 20. toplantısında dönem başkanı Ali Sarı konuşma yaptı.

SARI: ''SANMA Kİ KASTAMONU KÜÇÜK BİR VİLAYET''

Kastamonu Rotary Kulübü Dönem Başkanı Dr. Ali Sarı yaptığı konuşmasında, “Bu akşamki toplantımız apayrı bir güzel ve özel. Çünkü hepinizde biliyorsunuz ki, toplumların ruhu da insanların ruhuna benzer. İnsanların ruhu ne zaman nefessiz kaldığında bazen bir kuş sesi, bazen bir dalga sesi, bazen bir gökkuşağı nasıl onlara nefes oluyorsa toplumlarda da öyle kişiler var ki toplumlar  nefessiz kaldığında imdada yetişip mesleklerindeki fedakarlıkları, davranışlarındaki güzellik ve duruşlarındaki örneklikle toplumları nefessiz kalmaktan kurtarırlar. Bu akşamki toplantımızı içimizdeki kıymetli misafir dostlarımız ile kutluyoruz” dedi ve konuşmasını bir mani sözleri ile bitirdi, “ Sevgili dünya, sanma ki Kastamonu küçük bir vilayet, ufku dar, vizyonu dar. Günah bizde değil sende, çünkü hala senin keşfedemediğin Kastamonu’da pek çok kıymet, pek çok cevher var.”

 

Dönem Sekreteri Hakan Oral da, “Kastamonu Rotary Kulübümüzün aldığı 27 12 2021 tarihindeki toplantı kararımızda Sayın hayati Tellioğlu’na meslek ödülü, Niyazi Yazgan’a davranış ödülü ve Kastamonu Doğa Sporları Ve Offroad Kulübü temsilcisi Tarkan Topaç’a davranış ödülü verilmesine karar verildi” dedi ve katılımcılara da teşekkür etti.

Taşköprü Bük Köylü Saz Ustası Hayati Tellioğlu, da  “Ünlü sanatçılara ve müzisyenlere enstrüman müzik aletlerini yapıveriyorum. Arif Sağ’ın atölyesinde çalıştım. Daday’da saz teknesi imalatı yapan İrfan Şipal isimli usta ile tanışarak daha önce kendi ürettiğim tekneleri artık oradan almaya başladım.  Ünlü sanatçılar arasında  Çetin Akdeniz, Orhan Gencebay, Orhan Hakalmaz, Fatih Kısaparmak gibi isimlere bağlama yapıverdim. Bağlama yapımından sonra ud ve klarnet imalatına da merak sardım. İstanbul Teknik Üniversitesi Enstrüman Yapımı Bölümü’nden Cafer Açın isimli öğretim görevlisiyle bağlantı kurdum ve Türkiye’de tescil edilmiş, bugüne kadar yapılmış enstrümanların ölçülerine ulaşma fırsatı yakaladım. O tarihten sonra Cafer Açın yönlendirmeleri ile birçok başarılı enstrümana imza attım. Bağlama yapımından sonra ud ve klarnet imalatına başlayıp 20 civarında ud yaptım. Klarnet beki üreterek  Serkan Çağrı, Hüsnü Şenlendirici, Bülent Altınbay olmak üzere çok sayıda ünlü kişiye bu kendimin yaptığı ürünümü gönderdim.   Müzik aletlerini yapmak kolay değil, zor ve meşagatli bir iş. Yeni nesil yetişmiyor. Hâlbuki sanat  öğrenmek, ürün yapmak, bu işleri öğrenmek altın bileziği koluna takmak demek. Ama kimse bunun bilincinde değil. Ben bunun için de üzülüyorum” dedi.

Sanayi de usta  olan Niyazi Yazgan da, “Kastamonu Üniversitesi elektrikli araç yarışmasına dahil olduktan sonra Doç. Dr. Özkan Eski hocam beni aradı. Bana güvenerek aldığı elektrikli araç projesini bana anlattı. Ben de yardım edeceğimi söyledim, elimden ne gelirse de yaparım dedim ve de bu projede başarılı olduk. Projemiz yarışmalarda ödüllerle döndü, bu beni de çok mutlu etti ve duygulandırdı. Elektrikli araca sizin isminizi de yazalım dediler. Beni herkes Gara Niyazi diye tanır dedim ve aracın yan kısmına bunu yazdılar. Bunun içinde hocama ve öğrencilere teşekkür ediyorum. Bu süreç içinde çok güzel, mutlu ve iyi günler ve anılar yaşadım, bu süreçte ve şimdi duygu dolu anlar yaşadım.  Bunu anlatmak sözlerle mümkün değil, sağolsunlar” ifadelerini kullandı.

Kastamonu Doğa Sporları ve Offroad Kulübünü temsilen katılan Erkan Topaç ise  “Kastamonu Doğa Sporları ve Offroad Kulübünü herkesin gözünde bir koca tekerli bir araç olarak biliyor herkes ama biz yardım sever bir dost ve yardım sever bir dosttuz. Kulübümüz üyeleri ile eşlerimizle, çocuklarımızla da her zaman herkese yardım elimizi uzatıyoruz. Bozkurt’ta da hizmet verdik, Bozkurt çok farklı idi, orada büyük bir sel felaketi yaşandı, İnşallah bir daha böyle bir günler yaşanmasın. Biz gecesinde, gündüzünde çok kötü günler yaşadık, arabada yattık. Konuştukça da hala çok duygulanıyorum. Allah bir daha kimseye yaşatmasın, o günleri bir daha görmeyelim. Biz oraya iyi günlerde gezmeye  gidelim, kamp kurmaya denize gidelim. Bizde Bozkurt’ta üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Biz ilk gece oradaydık, balkonlara su attık, suyu atamazsınız ama biz o suyu balkonlara atmak zorunda kaldık, biz ikinci üçüncü kastlara su atmak zorundaydık, çünkü vatandaşlar susuzlardı, açlardı, yemek dağıttık, bize bu güzel günü bize yaşatan Rotary kulübüne de teşekkür ediyorum”  diye konuştu.


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum