Ülkücüler 2021'de ne yaptı?;

Ülkücüler 2021'de ne yaptı?

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kastamonu İl Başkanlığı, 2021 yılı faaliyet raporunu yayınladı....

Rutin faaliyetleri dışında çok sayıda kültürel ve sanatsal organizasyona da öncü olan Kastamonu Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanlığı, eğitim alanında yaptığı çalışmalarla da dikkat çekti. Çok sayıda anma töreni gerçekleştiren  teşkilat, Aralık ayının sonunda yeni il başkanlığı binasının açılışının ardından gerçekleştirdiği Kastamonu Milli Güç Hedef 2023 konseriyle de takdir topladı.

 

OCAK:

Ocak ayına kuraklık vurgusu yaparak başlayan Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından bilinçli su tüketiminin gelecek nesillere aktarılması amacıyla ödüllü resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenledi. Ocak ayında, üniversite birimi aracılığıyla sokak hayvanlarını besleme çalışması da gerçekleştiren il başkanlığı, ay boyunca da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

ŞUBAT:

Şubat ayında ise  26 Şubat 1992 tarihinde Ermenistan tarafından Azerbaycan Hocalı’da gerçekleştirilen soykırımda hayatını kaybeden şehitlerimiz için helva dağıtımı ve fotoğraf sergisi gerçekleştiren Ülkü Ocakları,  teşkilat mensuplarıyla birlikte 'Kan Bağışı Hayat Kurtarır' sloganıyla kan bağışı etkinliği gerçekleştirdi. Ay sonunda,  20 Şubat 2015 tarihinde İzmir Ege Üniversitesinde hain teröristlerce şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölüm yıl dönümünde Kastamonu Ülkü Ocakları Üniversite Birimi tarafından anma programı düzenlendi ve il genelinde barına ve kulübelere mama dağıtımı etkinliği bu ay da sürdü.

MART:

Mart ayında ise  Mehmet Feyzi Efendi'nin ölüm  yıl dönümü sebebiyle kabri başında gerçekleştirilen anma programına katılan Ülkü Ocakları Teşkilatı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına da katılmayı ihmal etmedi ve 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde ise  Tarihi Nasrullah Meydanında Çanakkale Şehitlerinin bir günlük yemek öğünü olan üzümlü hoşaf ve buğday ekmeği dağıtımı gerçekleştirdi.

NİSAN:

Nisan ayında ise Milliyetçi Hareket Partisi Kurucu Başkanı Alparslan Türkeş'in ölüm yıl dönümü sebebiyle Mevlid-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştiren Ülkü Ocakları, Ramazan ayı dolayısıyla da ihtiyaç sahipleri için yardım kolisi kampanyası başlattı. Ayrıca, Kastamonu Ülkü Ocakları, hazırlamış oldukları  Bilge Çocuk Zeka Oyunu ile eğlenceli vakit geçirmeleri için zeka oyunu programı hazırladı.

MAYIS:

Mayıs ayında ise ise ülkücü şehitlerin kabirlerindeki anma programlarına yoğunluk veren Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

 

HAZİRAN:

Haziran ayında ise Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ı ziyaret eden Kastamonu İl Başkanı Haluk Yakar, Kastamonu sancağını Genel Başkan Yıldırım'a takdim ederek; Kastamonu hakkındaki konuları bilgilerine arz etti ve talimalatlarını aldı. Diğer taraftan Ülkü Ocakları, örnek bir projeye imza atarak, Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Ufuk Deniz adına Şehit Yavuz Ulutaş Çelikoğlu İlkokulu/ Ortaokulunda kütüphane hazırladı.

TEMMUZ:

Temmuz ayında Vali Avni Çakır'ı ziyaret eden , faaliyet ve projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Ülkü Ocakları Teşkilatı, genel merkezleri tarafından geliştirilen Odak2023 yazılımı ile OcaktaBul oyununu, Vali Avni Çakır'a takdim etti.

AĞUSTOS:

Ağustos ayında yaşanan sel afeti sebebiyle bölgeye çok sayıda teşkilat mensubuyla giden Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, bölgedeki  koordinasyon dahilinde gerçekleştirilen çalışmalara katkı verdi. Selden zarar gören vatandaşlara destek olarak yaraların en kısa sürede sarılması için çaba gösteren teşkilat mensupları,  ayrıca sel felaketinden etkilenen ve KYK Merkez yurtlarına yerleştirilen hemşehrilerimizi ziyaret etti. Çocuklar için resim ve müzik etkinlikleri düzenledi ve felaketin açtığı psikolojik zararları indirmeyi amaçladı.

EYLÜL:

Eylül ayında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ı İl Yöneticileri ve İlçe Ocak Başkanlarıyla birlikte ziyaret ederek Kastamonu ile ilgili konuları bilgilerine eden ve talimatlarını alan Ülkü Ocakları Yönetimi,  dava arkadaşları Tuğrul Dellaloğlu'nun vefatının 40. günü vesilesi ile tertip edilen mevlid-i şerif programına katılarak helva dağıtımı gerçekleştirdi.

EKİM:

Ekim ayında Cumhuriyetin 98'nci yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Ülkü Ocakları Genel Merkezi sanatçıları Yıldırım Yıldızdoğan ve Kaya Kuzucu'nun konuk olduğu konser  programını Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştiren teşkilat mensupları, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'ndan Kışla Parkı'na kadar olan Gençlik Yürüyüşüne de yoğun bir katılım gerçekleştirdi.

Ayrıca, Ortaöğretim Birim Başkanlığı tarafından “Ülkü Ocakları'nın Resmî Tarihi Ve Meşru Misyonu” konulu seminer düzenlendi.

Ülkü Ocakları'nın en önemli projelerinden biri olan Permakültür projesi kapsamında yetişen ilk ürünleri almayı başaran il teşkilatı, Genel Merkez tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen projeyi, Kastamonu'da da etkin bir şekilde gerçekleştirmeyi başardı.

 

 

 

KASIM:

Kasım ayında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ı ağırlayan  Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, Üniversite Birim Başkanlığı bünyesindeki Genç Tarihçiler Kulübü ve Siyaset bilimi Topluluğunun  Müşterek Organize Ettiği "Vefatının 83. Yıl Dönümün de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma paneli" ve Gazi Paşanın sevdiği türküleri seslendirerek programı tamamladı.

 

ARALIK:

Aralık ayında ise yeni İl Başkanlığı binasına taşınmak için yoğun çaba gösteren Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, Genel Başkan Ahmet Yiğit Yıldırım'ın da katılımıyla yeni binasının açılışını gerçekleştirdi ve Kastamonuluların yoğun ilgi gösterdiği;  Kastamonu Milli Güç Hedef 2023” temalı konser de sanatçılar Ali Kınık, Ahmet Öngel, Atilla Yılmaz ve Ozan Ahmet Taşkın'ı ağırladı.  




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum