Hala elektrikleri yok!;

Hala elektrikleri yok!

Hafta başında etkisini hissettiren kar yağışı sonrasında sahil ilçelerimizde bir çok köye ulaşım sağlanamazken, enerji hatlarında da ciddi sıkıntılar meydana geldi....

Kar yağışının ilk gününde Vali Avni Çakır, 143 köyde elektrik bulunmadığını söylerken, aradan bir hafta geçmesine rağmen henüz elektriğe ulaşamayan köyler bulunuyor.

 

İnebolu'da 60 cm, Cide'de, 40 cm, Abana'da 50 cm, Doğanyurt'ta 140 cm, Bozkurt'ta 50 cm, Şenpazar'da 70 cm'ye kadar ulaşan kar kalınlığı sonrası, sahil ilçelerimizde bulunan bir çok köyde elektrikler kesilmişti. Aradan geçen bir hafta da teknik ekipler, hem zorlu arazi şartlarıyla hem de dağınık yerleşimle mücadele ederek köylere elektriğini kavuşturmak için çaba gösterse de; henüz tüm köylere elektrik verilmiş değil.

 

Cide Beltepe Köyü Muhtarı Ali Ok da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,  köylerindeki elektrik kesintisine şu ifadelerle tepki gösterdi:

''Elektrikler yok, sular yok Türkiye'nin 50 yıl gerisinden giden Kastamonu sevdadır''

 

DÖNMEZ: ''BU SORUNLARI HİÇ YAŞAMAMAK YA DA ETKİLERİNİ EN AZA İNDİRMEK...''

 

Geçtiğimiz yıl yaşanan sorunların ardından Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bölgeye gelerek; '' "İnşallah çok kısa süre içerisinde özellikle kırsal alandan başlamak suretiyle bu sorunları hiç yaşamamak ya da etkilerini en aza indirmek için gerekli yatırım ve bakım çalışmalarına başlıyoruz. Bu yıldan itibaren 5 yıllık bir yeni yatırım dönemimiz var elektrik dağıtım sektörü için. Bunun anlamı şu, aşağı yukarı şirketlerin ihtiyaç duyduğu yatırım bütçelerini biz kendilerine sağlamış olduk. Süratle yatırımlarına başlamak suretiyle bizim kırsal alanda yaşadığımız bu soruları en kısa sürede çözme imkanına kavuşmuş olacağız'' ifadelerine yer vermişti.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum