Tiryakioğlu'dan destek çağrısı;

Tiryakioğlu'dan destek çağrısı

2008 yılından bu yana Kastamonu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığını yürüten Mehmet Tiryakioğlu, Ocak ayında gerçekleştirilecek genel kurulda tekrar aday olacağını açıklayarak; son dönemlerde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu....

Geçtiğimiz günlerde oda başkanlığına adaylığını açıklayan TAŞIKO Başkanı Ahmet Sarıahmetoğlu'nun demeçleri hakkında da konuşan Tiryakioğlu; “Burası, kimsenin hırsına ve ihtiraslarına alet edebileceği bir kuruluş değildir” dedi.

“Görev yaptığımız çok uzun süre içerisindeki faaliyetlerimizi teker teker sıralamaktansa sadece yakın tarihteki bazı çalışmalarımızdan bahsetmek istiyorum” diyen Oda Başkanı Tiryakioğlu, faaliyetleri hakkında şu değerlendirmeleri yaptı; “Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanımız sayın Fevzi Apaydın’ın destekleriyle okul servis taşımacılığında kullanılan üç nokta emniyet kemeri, her koltukta oturmaya duyarlı sensörlü sistemler, iç dış kamera ile en az otuz gün süreli kayıt yapabilen kayıt cihazı, iç mekan gösteren şeffaf cam kullanma şartlarının sağlanamaması nedeniyle 1 Ocak 2018 tarihinden önce okul servis aracı olarak tescil edilmiş araçlarda söz konusu şartların aranmaması, araçların yaş şartı ile rehber personelin eğitim şartı; rehber personelin 22 yaşını doldurmamış ve 61 yaşından gün almamış olması ve milli eğitim bakanlığından onaylı kursu başarıyla tamamlamak şartıyla en az ilkokul mezunu olabilmesi, araçların 1 Temmuz 2023 tarihine kadar 15 yaşından küçük olması şeklinde uygulanması sağlanmıştır.”

Pandemi döneminde zor günler geçiren esnafa yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında da açıklamada bulunan Mehmet Tiryakioğlu, son olarak motorine gelen zamlar sonrasında da okul servisleri için yaklaşık yüzde 20 oranında bir zammın, odaları tarafından kabul gördüğünü hatırlattı.

Bugüne kadar görev yaptığı tüm kurum ve kuruluşlarda 'makam para için değil, sadece görev ve hizmet için' anlayışını düstur edindiklerini kaydeden Tiryakioğlu, oda başkanlığı görevini de saat mefhumu gözetmeksizin yürüttüğünü sözlerine ekledi.

“BİRİLERİNİN EMİR VE BUYRUĞUYLA HAREKET ETMEDİM”

Kendisinin, şoför esnafının saygınlığını her alanda gösterme gayreti ve amacı dışında hiç bir faaliyette bulunmadığını söyleyen Başkan Tiryakioğlu; “Hiç bir kurumum kuruluşun şahsın güdümünde iş yapmadım. Birilerinin emir ve buyruğuyla hareket etmedim, etmeyeceğimi de tüm üyelelerimiz çok iyi bilir. Mehmet Tiryakioğlu, her daim temsil ettiği kuruluşun itibarına yakışır şekilde hareket etmiştir ve edecektir” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN NEDEN ADAY OLDUĞUNUZDUR”

TAŞIKO Başkanı Ahmet Sarıahmetoğlu'nun da genel kurulda Kastamonu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı'na aday olduğunu hatırlatan Tiryakioğlu, şunları kaydetti; “Seçmek seçilmek, aday olmak, her üyenin en doğal hakkıdır. Saygıyla karşılıyorum. Lakin bir yere aday olmaktan daha önemlisi aday olma sebebinizdir. Bu kuruluşa daha iyi hizmet vermek, uyum içinde çalışmak, sorunlarımızı üst kuruluşlara iletmek… Zaten bizim en iyi şekilde yaptığımız ve yapmakta olduğumuz işlerdir. Bu ve bunun gibi sebepleri bahane etmelerini gerçeklikten uzak ve son derece samimiyetsiz bulunduğumuzu ifade etmek istiyoruz.”

“ŞOFÖRLER ODASI, KİMSENİN HIRSINA ALET EDİLEMEZ”

Oda olarak, Kastamonu'da faaliyet gösteren 38 oda arasında en büyük konumda yer aldıklarını hatırlatan Mehmet Tiryakioğlu; “Dolayısıyla bu güzide kuruluşun adına yakışır şekilde şanına ve itibarına laik bir şekilde idare etmek mecburiyetindeyiz. Çünkü Şoförler Odası, hiç kimsenin hırsına, koltuk sevdasına alet edilebilecek, basamak olarak kullanılabilecek bir kuruluş değildir. Kimsenin emir ve buyruğuyla aday olunup itibarı zedelenebilecek dışarıdan güdümlü bir kuruluş olmamıştır, olmayacaktır. Burası, kimsenin hırsına ve ihtiraslarına alet edebileceği bir kuruluş değildir” dedi.

9 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilecek seçimlerde yeniden aday olduğunu bir kez daha yineleyen Tiryakioğlu, şu ifadeleri kullandı; “Tüm oda üyelerimizin desteklerini beklediğimizi, seçim çalışmaları sürecinde ve yine seçimlerimizde her zaman olduğu gibi sevgi, saygı ve kardeşlik sınırları içerisinde çalışmalarımızın devam edeceğini ifade eder, değerli tüm oda üyelerimizi o gün yanımızda görmekten onur duyacağımı belirtmek isterim. Yüce Rabbim den yapılacak olan seçimlerin hepimiz için hakkımızda hayırlara vesile olmasını diliyor, değerli üyelerimizi genel kurulumuza davet ediyoruz.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum