Bu sınavın kaybedeni olmadı!;

Bu sınavın kaybedeni olmadı!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Ortaokul Koordinatörlüğü tarafından, 81 ilde düzenlenen Kitap Kurdu projesinin son adımı Kastamonu'da da tamamlandı....

Bu yıl 5'ncisi gerçekleştirilen projede ortaokullu 5-6. sınıf ve 7-8. sınıf öğrencileri için iki ayrı kitap okuma listesi belirlenmişti. Yavuz Bahadıroğlu, Alphonse Daudet, Selcen Yüksel Arvas ve Jules Verne gibi birçok yazarın kitaplarını okuyan gençler için heyecanlı maratonun sonuna gelindi.

Necip Fazıl Kısakürek’in 'Yeni bir görüş ve duyuş mimarisinin toprak üstünde sarayını kuracak tek vasıta kitaptır' sözünden hareketle hazırlanan projeye Türkiye’nin 81 ilinden binlerce genç katılım sağlarken; cumartesi günü (Dün) düzenlenen sınava 40 bini aşkın ortaokullu genç katılım sağladı.

Kastamonu ilimizde de Merkez, İnebolu, Tosya, Hanönü’ndeki sınav merkezlerimizde öğrenciler bilgilerini test ettiler.

TÜGVA Kastamonu İl temsilcisi Selim Önen yaptığı açıklama da “Ortaokul öğrencilerine yeni ufuklar açmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için düzenlenen ve kaybedeni olmayan böylesi güzel bir etkinlikte öğrencilerimiz kitaplarını okudular analiz yaptılar ve yarıştılar. Türkiye geneli yapılan bu ödüllü yarışmada ilimizde dereceye giren öğrencilerimize de sürpriz hediyelerimiz olacaktır. Sınava giren tüm öğrencilerimize ve bu programın gerçekleşmesinde emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum