'Geç kalmış projelerden biri...';

'Geç kalmış projelerden biri...'

Kırık Barajı'nın yüklenici firması Seza İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Açık, projeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu....

Yeni Akit gazetesine konuşan Açık, '' Şu anda projenin yüzde 25’ini bitirdik. Eğer bu sene ödenek sıkıntısı olmazsa rahatlıkla yüzde 50 seviyesine gelebiliriz'' dedi.

Seza İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Açık, Kastamonu’da inşa ettikleri Gökırmak Kırık Barajı’nın Kastamonu için hayati bir önem taşıdığını belirterek, “Kastamonu halkı Kırık Barajı’nın bir an önce tamamlanarak bitirilmesini dört gözle bekliyor” dedi.

''KASTAMONU İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR''

Kastamonu’da inşa ettikleri Gökırmak Kırık Barajı’ndan bahseden Açık, şu ifadeleri kullandı: “Gökırmak Kırık Barajı, hem sulama hem de içme suyu amacıyla inşa edilen bir projedir. Aynı zamanda Kastamonu için de hayati bir önem taşıyor. Pandemi sürecinde bütün dünyada suyun ve tarımın önemi daha iyi anlaşıldı. Dünya gittikçe kurak bir döneme giriyor. Suların azalması her ülke için tehlike arz ediyor. Bu yüzden tarımsal sulama projeleri Türkiye’de de büyük öneme sahiptir. Sulu tarıma büyük katkılar sağlayacak olan Kırık Barajı’nı da projeye verilen ödenek doğrultusunda hızlı bir şekilde bitirmek istiyoruz. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Bey, Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı Bey, DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız Bey ve DSİ Kastamonu Bölge Müdürü İbrahim Yaroğlu Bey Kırık Barajı ile yakından ilgileniyorlar.''

 

En büyüklerden olacak

Kırık Barajı'nın, Türkiye'deki en büyük barajlardan biri olacağını sözlerine ekleyen  Açık, ''Şu anda barajla birlikte içme suyu şebekesini de inşa ediyoruz. Baraj inşaatı bittiğinde sulama hattı ayrı bir proje olarak inşa edilecek. Eski Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu Bey, 2016 yılında Kırık Barajı’nın temel atma törenine katılmıştı. 2017 yılında inşaatına başlamamıza rağmen hızlı bir şekilde ilerleyemedik. Mesela geçen sene hiçbir imalat yapamadık. Kırık Barajı, yıllar önce yapılması gereken geç kalınmış projelerden biridir. Barajın kenarından geçen karayoluna ilaveten 3-4 km’lik bir yolu da biz inşa ediyoruz. Çünkü yol barajın tam kenarında bulunuyor. Böylece şantiye alanı rahatlayacak ve projenin inşaatı hızlı bir şekilde ilerleyecek. Kırık Barajı, yaklaşık maliyetle birlikte 250 milyon TL değerinde bir projedir. Şu anda projenin yüzde 25’ini bitirdik. Eğer bu sene ödenek sıkıntısı olmazsa rahatlıkla yüzde 50 seviyesine gelebiliriz. Kastamonu halkı da inşa ettiğimiz Kırık Barajı sayesinde 2022 yılında temiz içme suyuna kavuşabilir. Kastamonu geçen sene en kurak mevsimi yaşadı ve mevcut barajlardaki su seviyesi azaldı. Kastamonu halkı da Kırık Barajı’nın bir an önce tamamlanarak bitirilmesini dört gözle bekliyor.” 





Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum