Böyle yurt zor bulunur!;

Böyle yurt zor bulunur!

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Şeyh Şaban-ı Veli Öğrenci Yurdu, yemek, spor salonu, yabancı dil kursları, sınırsız sıcak su ve sıcak oda imkanlarından dolayı öğrencilerin takdirini kazandı. Öğrenciler; “Yurdun mevkisi uzak kalıyor ama hizmetleri güzel” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi....

Yaşanan ekonomik sıkıntıların gölgesinde eğitimlerine devam etmeye çalışan Şeyh Şaban-ı Veli Yurdu'nda kalan öğrencilerin en büyük övünç kaynağı ise yurtları oldu. Gerek yemek hizmetlerinden, gerekse barınmada sağlanan kolaylıklardan bahseden öğrenciler, yurtlarındaki hizmetleri anlattı. Birçok öğrencinin bulunduğu yemek şikayetlerine, görevlilerin çözüm odaklı yaklaşması da öğrenciler tarafından olumlu karşılanıyor. Yapılan etkinlik ve kurslardan da memnun olan öğrenciler, yurdun mevkisinin uzak olmasını da görmezden geliyor.

“ÇAMAŞIRLARIMIZI RAHATLIKLA YIKIYORUZ”

Öğrenci Yakup Aktaş, çamaşırhane hizmetlerinden rahatlıkla faydalandığını belirterek; “Yurdumuzda çok sayıda çamaşır makinesi var. Çamaşırlarımızı rahatlıkla yıkayabiliyoruz. Yıkadıktan sonra yurdun sağladığı kurutma makinelerinde kurutma işlemini gerçekleştirebiliyoruz. Çamaşırhane kullanımı saat sabah 06.00’dan gece 01.00’e kadar devam edebiliyor. Yurdumuzun yüksek öğrenci kapasiteli yemekhanesi mevcut” dedi.

“YAKINIMIZDA MARKET YOK”

Yakup Aktaş, yurt hizmetleri ve odalar hakkında da değerlendirmede bulunarak şöyle konuştu; “Yurdumuz yeni bir binaya sahip olduğundan, odalar temiz ve kullanışlı. Herkesin odasında ayrı banyosu ve lavabosu var. Sınırsız sıcak su hizmetleri mevcut ve bu kış aylarında odalar çok sıcak. Yabancı dil kursları, diksiyon ve hitabet kursları gibi birçok alanda da kurslar verilmekte. Her 10 güne bir nevresim değiştirebilme hakkımız var. Sadece konum olarak şehre çok uzağız. Yakınımızda market ya da büfe tarzı işletmeler olsa daha iyi olurdu.”

“FİYATLAR BİRAZ DAHA UYGUN OLABİLİR”

Bir diğer yurt öğrencisi Özkan Ovayolu ise, yurt puanlamasına 10 üzerinden 8 puan vererek şu ifadeleri kullandı; “Yurdumuzda çeşit çeşit yemekler çıkıyor. Patlıcan, tavuk, musakka, çorba çeşitleri ve tatlı gibi birçok sayabileceğim yemek çeşitleri var. Yurdumuzda verilen hizmetlerden memnunum, fakat yemek fiyatları biraz daha uygun olabilir. Yurdumuzda spor salonu imkanı mevcut. Asansöre binmenizle spor salonuna varmanız saniyeler sürüyor. Bu imkanın Kastamonu’da hiçbir yurtta olduğunu duymuş değilim. Öğrenciler istedikleri zaman antrenmanlarını yapabiliyorlar. Aylık 70 TL gibi çok da uygun bir fiyatı var. Gelecek öğrenciler bu yurdun ismini duydukları zaman konum bakımından birçok öğüt alacaklar. Konum uzak ama hizmet fazla” dedi.

“ŞİKAYET OLUNCA GÖNÜL ALMASINI DA BİLİRİZ”

Öğrencilerin şikayetleri hakkında değerlendirmede bulunan kantin kasiyeri Yağızoğlu ise; “Çoğu öğrencimiz yemeklerden memnun. Arada memnun olmayan öğrencilerimiz çıkıyor ama biz onların gönlünü almak için elimizden geleni yapıyoruz. Burada 15 çeşit yemek çıkıyor. Her çeşit yemek yurdumuzda mevcut. Zaman zaman şikayetler oluyor. Yemeğin tadı beğenilmezse aşçılarımızı uyarıyoruz. Daha dikkatli olmalarını söylüyoruz. Şu anki yurtlara göre yurdumuzun sağladığı olanaklar bir hayli fazla” diye konuştu. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum