'Pandemi artık birinci gündemimiz değil';

'Pandemi artık birinci gündemimiz değil'

Vali Avni Çakır, Kastamonu'da korona virüsün son durumu hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 'Pandemi artık birinci gündemimiz değil' diyerek vaka sayılarındaki düşüşe dikkat çeken Vali Avni Çakır, '' Bugün artık çift dozda yüzde 80'leri bulduk. Yüzde 85 oranına çıkarsak, inşallah pandeminin tamamen gündemimizden çıkacağını düşünüyorum'' dedi....

''KASTAMONU OLARAK ÇOK DAHA İYİ OLACAĞIZ''

Karabük BRTV'nin BATI KARADENİZ'İN NABZI  programında yaptığı açıklamalarda Geçtiğimiz ay,  Kastamonu başta olmak üzere Batı Karadeniz bölgesinde artan vaka sayılarına dikkat çeken Vali Avni Çakır, ''Şu da bir gerçek; bu salgının belli bir pik seyri var. Pik yapıyor ve düşüyor. Bölge olarak piki yakaladığımızı düşünüyoruz. Zaten 200'lü rakamlara düştük. Türkiye ortalamalarına geldik. Önümüzdeki hafta açıklanacak rakamlarda Kastamonu olarak çok daha iyi olacağız. Şunu açıkça söyleyebilirim; son 10 günlük rakamlarımız çift haneli rakamlar. Hastanelerde, yoğun bakımlarda yatan hasta sayımızda da bir sıkıntı yok. Pandemi artık bizim birinci gündemimiz olmaktan çıktı. Vatandaş olarak kabullendik, vatandaşlarımızda da ciddi bir bilinç seviyesi oluştu. En önemli kozumuz da aşılama, birinci doz aşıda yüzde 85'leri, ikinci dozda da yüzde 80'lere ulaştık. Dolayısıyla aşılamadaki rakamımız da bizim en büyük silahımız. Aşılama, hastaneye yatışları ciddi anlamda önlüyor. Bu konuda Kastamonu olarak oldukça rahatız diyebilirim'' dedi.

''VATANDAŞLARIMIZIN AYAĞINA GİTTİK''

Kastamonu'da yaşlı nüfus oranının oldukça yüksek olduğunu sözlerine ekleyen Çakır, ''Dolayısıyla hastalığın olumsuz etkileri de yansıyor. Bu kapsamda bizim aşılamayı çok yüksek oranlara ulaştırmak görevimiz ve amacımızdı. Bu konuda bir de vatandaşlarımızın yaşlı oluşu, bu tür imkanlara ulaşmasında sıkıntı olabiliyordu, haberi olamıyordu. Mobil ekiplerimizi çok güçlü bir şekilde sahaya sürdük. Ücra noktalara mobil ekiplerimizle ulaştık. Merkezde de vatandaşlarımızın ayağına gittik. Bugün artık çift dozda yüzde 80'leri bulduk. Yüzde 85 oranına çıkarsak, inşallah pandeminin tamamen gündemimizden çıkacağını düşünüyorum'' diye kaydetti. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum