“Mücadelemiz hiç bitmeyecek”;

“Mücadelemiz hiç bitmeyecek”

Cide’nin daha iyi hizmet alabilmesi adına açıklamalarda bulunan Cide Dernekler Federasyonu (CİDEFED) Genel Başkanı Mehmet Yılmaz, birlik ve beraberlik mesajı verdi....

Cide Dernekler Federasyonu olarak sorumluluklarının farkında olduklarını altını çizen Başkan Yılmaz, ekip arkadaşlarıyla beraber tüm enerji ve mesailerini daha iyi yaşanabilir bir Cide için verdiklerini ifade ederek, sorunların çözümü için bir olmanın ve güçlü bir ses çıkarmanın gerektiğini söyledi.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN SES YÜKSELTMEK ZORUNDAYIZ”

Cide’nin özellikle köylerinde hizmet eksikleri olduğunu belirten Yılmaz, çözümler için yetkili kurumlarla sürekli olarak dirsek temasında olduklarını söyledi.Yılmaz, yaptığı açıklamada; “Cide Dernekler Federasyonu olarak bölgemizdeki 91 Muhtarımız ile sürekli görüşme halindeyiz. Onların istek ve şikayetlerini titizlikle dinliyoruz. Özellikle köylerimizde en temel şikâyet alan konu ‘yol’ sorunumuz. Yaptığımız incelemelerde bırakın köy yollarını, birçok grup yolunda günümüz şartlarına yakışmayan durumlar söz konusu. Bu sorunları çözmek için hep birlikte olup güçlü bir ses çıkarmak zorundayız” dedi.

“AYRIMCILIK BİZİ BÖLER, BİR VE GÜÇLÜ OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Açıklamalarını sürdüren Başkan Mehmet Yılmaz, “Cide için daha iyisini istiyorsak birlikte hareket etmek zorundayız. Cide’de ki 91 köy muhtarımız ve tüm sivil toplum kuruluşları olarak toplu hareket edip, hak ettiğimiz hizmeti almak yetkili kurumların kapılarını aşındıralım. Demokratik haklarımız çerçevesinde yapacağımız eylemler ile yetkililerin dikkatini çekelim. Hak ettiğimiz hizmeti alana kadar da bu mücadelemiz sürsün. Cide Dernekler Federasyonu olarak bizim mücadelemiz hiç bitmeyecek. Ancak bunun için önce kendimiz içinde birlik olmak zorundayız” diye konuştu.

“BİRLİKTE HAREKET ETMEK, TEK ARZUMUZ”

Cide Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Yılmaz, kısa süre önce Kastamonu yerel basınına da yansıyan “Birlik çağrısı” için Derebucağı Köyü Muhtarı ve Cide Muhtarlar Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Güneş’e duyarlılığı için teşekkür etti.Muhtar Hüseyin Güneş’in çağrısı sonrası tekrar gündemde yer bulan tüm derneklerin Cide-Fed altında toplanma önerisini değerlendiren Yılmaz; “Öncelikle muhtarımız ve muhtarlar derneği genel sekreterimiz Hüseyin Güneş beye bu duyarlılığı için teşekkür ediyorum. Yine bunu akabinde Hüseyin beyin çağrısına destek veren diğer muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşlarına da teşekkür ediyor, yaptıkları çağrıyı önemsiyoruz. Cide Dernekler Federasyonu olarak bizim kapımız tüm hemşerilerimize açıktır. Birlikte hareket etmek ise tek arzumuzdur. Bizim için Soğuksu’da, Güren’de, Loç’da  Aydos’da Fakaz Bölgesi de birdir. Yaptığımız çalışmalarda şimdiye kadar hiçbir bölgemizi ayırmadık. Ancak bir ilçede iki federasyon olması, iki başlı sistem bize zarar veriyor. Bir kurum amirinin yanına gittiğimizde bunu sürekli görmekteyiz. Buradan tekrar sesleniyorum, gelin beraber olalım, gelin Cide-Fed altında toplanalım, gelin Cide-Fed’in yönetimine girin ve siz başkan olun.”

Cide Dernekler Federasyonu yönetiminin bazı incelemeler için kısa süre içinde Cide’ye geleceği belirtildi. 

Kaynak: bülten

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum