"Asla izin vermeyeceğiz";

"Asla izin vermeyeceğiz"

Kastamonu Belediyesi GSK'nın kapatma kararına ilişkin Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Meclis Toplantısı konuştu....

Kastamonu Belediyespor hakkında Belediye Meclis Toplantısında konuşan Başkan Hasan Baltacı şu ifadeleri kaydetti;

"SÖYLENENLERİN HİÇBİRİ DOĞRU DEĞİLDİR"
“Kamuoyunu meşgul eden bazı konularla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek isterim. Bilgi kirliliği yaratan aynı zamanda kara bir propaganda yürütülen bir konuya değinmek istiyorum. Kastamonu Belediyesi hentbol takımı üzerinden yürütülen bir tartışma var. Her şeyden önce şunu söyleyeyim sosyal medyada Kastamonu Belediyesi Spor Kulübünü kapatacağımızla ilgili söylenenlerin hiçbiri doğru değildir. İsmi Kastamonu Belediyesi Hentbol Takımı olmasına rağmen aslında bu hentbol takımı Kastamonu Belediyesi’ne ait değil. Sadece ismi Kastamonu Belediyesi’ne ait, kulübün yönetimi çalışması kendi bağımsız bir yönetimi var."

"KAPATMAK GİBİ YETKİMİZ DE HAKKIMIZ DA YOK"
"Bizim bir amatör spor kulübünü kapatmak gibi yetkimiz de hakkımız da yok. Kapatmıyoruz çünkü bize ait değil. Ama olması gerekeni yapmakla ilgili bir takım kararlar alacağız.
Şimdi amatör spor kulüplerinin amacı aslında sporcu yetiştirmektir. Amatör spor kulüplerinin amacı aslında sporu bütün topluma yaygınlaştırmak, gençlerin, çocukların spora karşı ilgisini arttırmak onları desteklemek ve mümkünse profesyonel spora doğru gençleri yönlendirmektir.


Bu açıdan belediyelerin üzerine düşen görevlerde var. Hatta yasayla tanımlanmış olan bazı hakları da var. Belediyeler amatör spor kulüplerine yasayla belirlenen sınırlar çerçevesinde ayni ve nakdi yardımlar yapabilirler. Kastamonu Belediyesi de bugüne kadar bu ayni ve nakdi yardımları yapmış. Bundan sonraki süreçte biz de sporu destekleyeceğiz. Hatta seçim döneminde spor okulu açmakla ilgili projemizi kamuoyuyla paylaşmıştık. Bundan sonrada hem belediye olarak sporun içerisinde olacağız. Hem de amatör spor kulüplerini desteklemeye devam edeceğiz."

"BELEDİYE BÜTÇESİNİN İSTİSMAR EDİLMESİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"
"Bu nedenle bizim amatör spor kulübünü kapatma gibi bir yetkimiz yok. Alacağımız bazı kararlarla birlikte, amatör spor kulüpleri üzerinden belediye bütçesinin istismar edilmesine asla izin vermeyeceğiz."


"Bütün belediyeler, amatör spor kulüplerine nakdi yardımlar yapabilirler ve bu nakdi yardım belediye bütçesinin binde 12'sini geçemez. Geçen yıl Kastamonu Belediyesinin bütçesi hesaplandığında 6 milyon TL civarında bir nakdi yardım yapılabilir. Yaptığımız incelemelerde Kastamonu’da 32 tane amatör spor kulübü olduğunu ve bütçenin ağırlığının sadece bir tane spor kulübüne yapıldığını gördük. 2020-2024 yılları arasında amatör spor kulüplerine 57 milyon 356 bin 829 TL yardım sağlanmış. Bu 57 milyonun sadece 791 bin TL'si 31 amatör spor kulübüne aktarılmış, geriye kalan para ise sadece bir spor kulübüne ayrılmıştır."

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum