Mourinho’yu Türkiye’ye ‘Tosyalı’ getirdi!;

Mourinho’yu Türkiye’ye ‘Tosyalı’ getirdi!

Fenerbahçe'de Jose Mourinho heyecanı yaşanıyor. Sarı-lacivertli ekibin anlaşmaya vardığı dünyaca ünlü teknik adam İstanbul'a geldi. Jose Mourinho’nun İstanbul’a indiği uçakta ise ‘Tosyalı’ yazması dikkat çekti....

Dünyaca ünlü Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, Fenerbahçe ile 2+1 yıllık anlaşma sağladıktan sonra bugün İstanbul'a geldi.

Dün gece, Borussia Dortmund ile Real Madrid'in karşı karşıya geldiği UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Acun Ilıcalı ile görüşüp anlaşmayı sağlayan Mourinho için bu akşam Kadıköy'de imza töreni düzenlenecek.

Jose Mourinho'yu taşıyan ‘Tosyalı’ yazılı uçak İstanbul geldi. Mourinho, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan helikopterle kalacağı otele götürülecek.Portekizli teknik adam akşam saatlerinde ise imza töreni için Fenerbahçe Ülker Stadyumu'na geçecek.

TOSYALI NE ANLAMA GELİYOR?

Tosya, dört bir yanı ormanlarla kaplı kadim şehir Kastamonu’nun bir ilçesidir. Tosya, tarihi süreç içerisinde “Kuzeybatı Anadolu”’da önemli bir kültür ve ticaret merkezi olarak bilinmektedir. Tosya adı ilk defa Prehistorik dönemlerde “Zoaka”, Bizans İmparatorluğu döneminde “Doccia” olarak kullanılmış, Türk fethinden sonra da “Tukıya” adıyla kullanılagelmiştir. Tosya adını, Bizans döneminde kullanılan adı “Doceia”dan almıştır.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum