Karabacak’tan sert çıkış: “Sinan Ateş’le bu fotoğrafı verip…”;

Karabacak’tan sert çıkış: “Sinan Ateş’le bu fotoğrafı verip…”

CHP’de olağanüstü kongreye tek aday olarak giren Dilek İlke Karabacak yeniden il başkanı seçildi. Karabacak, kamuoyuna yansıyan ve Kastamonu Belediyesi’nde mobbing uygulandığı yönündeki iddialara da yanıt verdi....

Kastamonu Belediyesi’nde mobbingle Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne sürüldüğünü ve buradaki görevi sırasında da sürekli mobbinge maruz kaldığını iddia eden Kastamonu Ülkü Ocakları eski başkanı Yunus Abayoğlu, 24 Mayıs tarihinde işinden istifa etti. Yaşanan olayın ardından paylaşımda bulunan Abayoğlu, "Şahsımı ve ocak yöneticisi 4 kardeşimi Temizlik İşleri’ne işçi olarak gönderdiler. Bu mobbing değil, asıl mobbing Hikmet Erbilgin’in ’onları oraya ben sürdüm’ demesiyle başlıyor" dedi.

CHP İl Başkanı İlke Karabacak, bu iddialara yanıt verdi: ”Yeni görev yerini beğenmemiş, kendisine mobbing uygulandığını dile getirmiş ve istifa etmiş.”

Hemşerilerimiz Kastamonu’nun 30 yıllık sosyal halkçı belediyecilik özlemini 31 Mart’ta dindirdi. Bu özlemi dindirdiği gibi bizi Türkiye’de oyunu en çok arttıran il örgütü yaptı. Bu gurur hepimizindir, bu gurur tüm örgütümüzündür. Öyle ki bize bu gururu yaşatan, adaletten, vicdandan yana tavır alan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum.

“GÖREV YERİNİ BEĞENMEMİŞ, KENDİSİNE MOBBİNG UYGULANDIĞINI DİLE GETİRMİŞ”

Kamuoyuna yansıyan ve Kastamonu Belediyesi’nde mobbing uygulandığı yönündeki iddialara İl Başkanı İlke Karabacak da cevap verdi. Karabacak, yaptığı sçıklamada şu ifadelere yer verdi: “Gazetelerden okudum ki daha önce Ülkü Ocakları Başkanlığı yapmış, 2023 yılının başında belediyede işe başlatılmış bu iddia sahibi, çay içmeye yemek yemeye gitmekle övündüğü yeni görev yerini beğenmemiş, kendisine mobbing uygulandığını dile getirmiş ve istifa etmiş. Ülkü Ocakları üyesi olup belediyede işe giren çok sayıda arkadaşı olduğunu söylemekle birlikte, bu arkadaşlarına hakaret etmekten de geri durmamış ve açıklamasının sonunda Parti Meclisi Üyemiz Hikmet Bilgin‘i hedef gösterip “kimsenin derisi çelik değil” diyerek tehdit etme gafletine düşmüştür. Ama bir şeyi unutmuş; bugüne kadar biz hiçbir tehdide boyun eğmedik bugünden sonra da eğmeyiz. Hiçbir arkadaşımızı geride bırakmadık, bugünden sonra da bırakmayız. Hikmet Erbilgin başkanımızın yanındayız, omuz başındayız. Onun ismini not edenler varsa onun yanına ilke Karabacak‘ı, Hasan Baltacı‘yı ve onlarca yoldaşımızı da eklesinler.

Şunu açık ve net olarak belirtmek istiyorum, torbacılara öldürülen merhum Sinan Ateş’le bu fotoğrafı verip Sinan Ateş için tek bir söz söyleyemeyen bu hadsizle ilgili gerekli hukuki süreci başlattığımızı buradan kamuoyuyla paylaşıyorum. Kastamonu Valisi Sayın Meftun Dallı’nın ve onurlu cumhuriyet savcılarımızın, eşkiyalara soyunan bu çapsızın ve onun arkasındaki aklın Kastamonu’nun huzurunu bozmasına izin vermeyeceklerine inanıyor, konunun takipçisi olacağımızın tüm Kastamonu tarafından bilinmesini istiyorum.

“KASTAMONU’DA VE TÜRKİYE’DE BİRİNCİ PARTİ YAPACAĞIZ”

Kastamonu örgütünün farkını bir kez daha göstermesi gereken önemli bir görev. Bu görev Cumhuriyetimizi, ilk genel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile buluşturmaktır.  2019 seçimlerine göre il genel meclisi oyunu yüzde 85, belediye başkanlığı oyunu yüzde 91 arttıran bu örgüt, bu salondaki tüm yoldaşlarım iktidar olma görevini de başaracağından zerre şüphe etmiyorum. 

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk genel seçiminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini Kastamonu’da ve Türkiye’de birinci parti yapacağız.  Biz bunu başarabiliriz. Ve başaracağız. Örgütümüzle, ilçe başkanlarımızla, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, il yönetimimizle, meclis üyelerimizle bunu hep birlikte başaracağız.

Şimdi iktidar yürüyüşümüz dünden daha kalabalık, şimdi iktidar yürüyüşümüz dünden daha tetik, şimdi iktidar yürüyüşümüz dünden daha güçlü.” dedi.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum