Bayram öncesi kötü haber!.. Otobüs biletleri uçakla yarışıyor;

Bayram öncesi kötü haber!.. Otobüs biletleri uçakla yarışıyor

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala otobüs bileti fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor. Otobüs ile uçak bileti arasındaki fiyat farkı iyice azalırken, bazı rotalarda ve seferlerde uçağın daha cazip hale geldiği görüldü....

Ramazan Bayramı’nda memleketlerine gitmek için hazırlıklara başlayan aileler otobüs bileti bakmaya başladı. Ancak bayram yoğunluğunu fırsata çeviren birçok otobüs firması internet sitesinde bayram öncesi ve bayram tarihine yakın biletler arasında en az 100 ila 200 TL arasında fiyat farkı uyguluyor.

Bazı vatandaşlar sosyal medya hesapları üzerinden otobüs firmalarının bilet fiyatlarına isyan ettiler.

ÖZEL ARAÇ DAHA TASARRUFLU

Bayramda memleketine gidecek vatandaşlar önceki yıllarda daha tasarruflu olduğu için otobüs yolculuğunu tercih ediyordu. Ancak bilet fiyatlarına 100 ila 200 TL arasında yapılan ek zamlar özel araçla yolculuğu daha tasarruflu hale getiriyor. 200 kilometrede bir araç ortalama 500 TL yakıt tüketiyor. Bir aileden 3 kişi ile yapılan otobüs yolculuklarının maliyeti 1500 TL’ye kadar çıkıyor. Gidiş ve dönüş hesaba katıldığında 3 kişinin yapacağı yolculukta 200 TL tasarruf mümkün.

EK SEFER İZNİ 16 NİSAN’DA SONA ERECEK

Şehirler arası hizmet veren otobüs firmalarının Ramazan Bayramı tatilinde yapacakları ek seferler için izin dönemi dün başladı, 16 Nisan'da sona erecek. Bayram tatili süresince yolcu potansiyelinin önemli ölçüde artması beklenirken, vatandaşların şehirler arası seyahat taleplerinin mevcut tarifeli yolcu taşıması yapan otobüslerin kapasitesiyle karşılanmasının zor olacağı öngörülüyor. Bu nedenle şehirler arası sefer yapan otobüs firmalarının Ramazan Bayramı tatili boyunca ek sefer düzenlemelerine izin verildi. Kara yolu ulaştırma hizmetlerinde herhangi bir aksamaya meydan verilmemesini amaçlayan düzenlemeyle vatandaşların olası mağduriyetleri engellenecek.

Tatilini yolda geçirmek istemeyenlerin bir diğer tercihi ise uçak yolculuğu. Uçak biletlerinde de talep oldukça fazla. Uçak biletleri ise 700 liradan başlayıp 2 bin 700 liraya kadar çıkabiliyor.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum