İLEF’te marka konferansı esintisi;

İLEF’te marka konferansı esintisi

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Topluluğu tarafından Markanın İki Yüzü konseptiyle konferans düzenlendi....

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi konferans salonundakietkinliğe;Marka Konseyi Başkan Yardımcısı Necdet Kara ve Marka Danışmanı Kemal Çifçi, konuşmacı olarak katılım sağladı. Kara, “Dünyanın En Önemli İşi isimli sunumu yaparken,Çifçide Platon’un Mağarası ve Markanın İdeolojisi isimli sunumunu gerçekleştirdi. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Topluluğu organizesindeki konferansa, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Muharrem Çetin, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

KARA; “İNSANLARIN BİZİM MESLEĞİMİZE BAKIŞI ALT SIRALARDA”

Marka Konseyi Başkan Yardımcısı Necdet Kara, Dünyanın En Önemli İşi adlı sunumunda “İyi bir fikriniz varsa birçok yerde de şansı vardır” diyerek, şu ifadelere yer verdi; “Bugün yapacağım sunum daha çok kendi deneyimlerimiz ve onlara karşı verdiğimiz cevaplar, bulduğumuz çözümlerle ilgili. ‘Dünyanın En Önemli İşi’ olarak isimlendirdim. Yaptığımız iletişim işinin koordinatlarını belirtmek istiyorum. Reklamcılık, -iletişim- işinin diğer işlerden sonra ele alındığını görüyorum. İnsanların bizim mesleğimize bakışı alt sıralarda. Hâlbuki başlangıçtan beri iletişim, hep dünyanın en önemli işi.İletişim, markalaşma, işin başında var.Bugünlerde en çok konuştuğumuz şey, katma değerli ürün üretmek ya da ürüne katma değer katmak. Marka dediğimiz zaman en önemli kısım isim.Eğer isim uygun değilse daha zor yol kat edilir, daha fazla maliyeti beraberinde getirir. Kara, sonrasında marka logosunun, marka stratejisini yansıtması konusunun önemine de değinerek sunumu sonlandırdı.

ÇİFÇİ; “BENZERSİZ İÇERİK YÖNETENLERE İHTİYAÇ VAR”
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Topluluğu tarafından Markanın İki Yüzü konseptiyle düzenlenen konferansın ikinci bölümünde, Marka Danışmanı Kemal Çifçi, Platon’un Mağarası ve Markanın İdeolojisi adlı sunumunu yaptı. Çiftçi sunumunda, üniversitelerde bulunmanın, genç insanlarla, meslektaşlarıyla buluşmanın kendisine ayrı bir keyif verdiğini ifade ederek şöyle devam etti; “Görsel iletişim, iletişimin bu kadar hızlı olduğu alanda hepimize değiyor. Görsel iletişim araçlarını kullanma biçimimiz, marka iletişimcilerinin en büyük problemi. Dünyayı ciddi anlamda okuma yapmanız lazım. Bu okumalarınızı Anglosakson dünyadan örneklerle geliştirmeniz ve yerel unsurları da aksatmamanız lazım. Marka iletişiminde tek doğru yok. Markanın bir sürü tanımlamaları var, hepsi doğru ama hiçbiri doğru değil. Markayı neler üzerine kurduğumuz da felsefi anlamında bir problem. Marka bir kültür fırtınasıdır.Sosyal medya içerik üretimi çok farklılaşmaya başladı. Gerçekten de benzersiz içerik yönetenlere ihtiyaç var. Bunun üzerine çalışmanızı tavsiye ederim.”

Konferanstaki soru-cevap kısmının ardından Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Muharrem Çetin, Marka Konseyi Başkan Yardımcısı Necdet Kara ve Marka Danışmanı Kemal Çifçi’ye günün anlam ve önemine binaen çiçek ve yöresel ürünler takdim etti. (Haber Merkezi)



Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum