“Verdiği sözleri tutmadığı gibi yolsuzlukların parçası oldu”;

“Verdiği sözleri tutmadığı gibi yolsuzlukların parçası oldu”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi Hikmet Erbilgin, Kuzeykent ve İnönü Mahallelerinde gerçekleştirilen halk buluşmalarında yaptığı açıklamada, AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş’ın görev yaptığı süre boyunca millete verdiği sözleri tutmadığı gibi yolsuzlukların bir parçası olduğunu söyledi....

Kastamonu’nun insanlarına efelenenlerin karşısında zalim gördüğünde, para gördüğünde sustuğunun altını çizen Erbilgin, “ Tahsin Babaş görev yaptığı süre boyunca millete verdiği sözleri tutmadığı gibi bu memlekette ne kadar yolsuzluk hikayesi varsa onların bir parçası oldu. O gün ‘hesabını soracağız’ diyenler. Cumhur İttifakı nedeniyle dilini yuttular. Bu memleketin insanlarına efelenenler karşılarında zalim gördüğünde, para gördüğünde susuyorlar. Tahsin Babaş neyse Yüksel Aydın odur” dedi.

“HER TÜRLÜ GERİLİMİ, KARALAMAYI YAPMAYA ÇALIŞACAKLAR”

Seçimi kaybedeceğini anlayanların önümüzdeki günlerde her türlü gerilimi ve karalamayı yapmaya çalışacağını vurgulayan Hikmet Erbilgin şunları söyledi:

“Ama unuttukları bir şey var. Bu evliyalar, cumhuriyet şehrinin şehitler diyarının insanları çok vakurdur. Sağduyuludur. Bu memleketin insanları sessiz ama çok adaletlidir. Doğruyu ve yanlışı ayırmasını bilir. Döner son 10 yıla bakar ‘Bunlar bu milleti kandırdı’ der.”

“BİRİSİ PROJESİ YOK DİYOR, DİĞERİ DE

PROJELERİ KARALAMAYA KALKIYOR”

“Tahsin Babaş dün akşam İnönü Mahallesi’ndeydi. Konuşmasını şöyle bir dinledim. Konuşması boyunca o kadar çok yalan söyledi ki, biz bu yalanlarına alışkınız. Yine o toplantıda sayın il başkanı Yağcıoğlu’nun da sesinin duymak nasip oldu. Sayın il başkanının sesi güzel, onunda daha çok çıkıp anlatması gerekiyor. Ama şöyle bir yalan söylüyorlar. Sayın Tahsin Babaş, “Onlar projeden ne anlar?’ diyor. Sayın il başkanı da sayın Hasan Baltacı’nın bu milletin derdine derman olsun diye önerdiği sarı otobüsleri küçümsemeye çalışıyor. Birisi projesi yok diyor, diğeri de projeleri karalamaya kalkıyor.”

“DEVLET PROJELERİNİ TAKİP EDECEKSEN

MİLLETVEKİLİ NEDEN OLMADIN?”

“Sayın Tahsin Babaş’ın proje kataloğunu inceledim. Burada sağlık birimi kuracağına dair bir şey yok. Yıllardır bu memlekette sağlık sorunlarının kötürümleşmesine neden olanlar, Bizim Hasan’ın sesinin millete ulaştığını görünce ‘Sağlık birimi kuracağız’ demeye başladılar. Birde ‘Onlar benim projelerimi aldılar’ diyor. El insaf seçim broşürlerinde sağlık birimi ile ilgili hiçbir şey yok. Milletin bam telinin burası olduğunu fark edince ‘2 tane tam donanımlı ambulans yapacağız. Poliklinik yapacağız. Orada 250 kişiyi istihdam edeceğiz’ diyor. Birde o konuşmalarda ‘şehir stadyumunu yapacağız’ diyor. Bu devletin projesi. ‘Maslak’ı takip edeceğim. Orayı tamamlayacağız’ diyor. Oda devletin projesi. ‘Kırık Barajı’nın yapacağız’ diyor. Bu da devletin projesi. Ey Tahsin Babaş onları sen takip edeceksen neden milletvekili olmadın da, belediye başkan adayı oldun? Eğer bunları sen takip edeceksen sayın Halil Uluay ve sayın Serap Ekmekçi ne yapacak? Onlar kendi işlerini takip ettikleri için milletin işlerini takip etmiyor.”

“BU ŞEHİR 22 YILDIR HAK ETTİĞİNİ ALAMADI”

“Gittiğim yerlerde Tahsin Babaş’ın söz verip yerine getirmediklerini anlatıyorum. O da ‘Benim yaptıklarımı anlatıyorlar’ diye cevap veriyor. Biz senin yaptıklarını değil söz verip yapmadıklarını anlatıyoruz. Bunları vatandaşlarımıza iyi bir şekilde anlatmamız lazım. Yoksa yalancı arsız olur. Bunlar arsız yalancılar. Bu memlekete bakanlar geliyor. Sözler veriyorlar. Allah söyletecek ya Turizm Bakanı buraya gelip ‘Kastamonu turizmde hak ettiğini alamadı’ diyor. Tabi alamadı. 22 yıldır alamadı. Sizin dönemizde, Tahsin Babaş’ın döneminde alamadı. Şimdi ne oldu da turizmde bunlar Kastamonu’nun hak ettiklerini alacaklar.”

“HEM RAHMİ GALİP VİDİNLİOĞLU HEM DE TAHSİN BABAŞ GÖZLERİNİN GÖRDÜĞÜ NE VARSA SATTILAR”

“Bu memlekette hem Rahmi Galip Vidinlioğlu hem de Tahsin Babaş gözlerinin gördüğü ne varsa sattılar. Bu memlekete neredeyse bir çivi bile çakmadılar. Bir işte kar varsa, yolsuzluk varsa gereğini yaptılar. Ama bu memleketin çocukları için hiçbir şey yapmadılar. Bu memleket için tek kuruşluk hayrı olmayanlar hep kendi yandaşlarını düşündüler. Elbette kendi kadrolarını kurma hakkına sahipler. Elbette kendileriyle beraber çalışacak arkadaşları seçme hakkına sahipler. Ama onlar hep kendi ceplerini düşündüler. Onlar bu memlekette bizim başımızı yere eğdirecek pudra şekercilere yol açarken, Hasan Baltacı bizim başımızı dimdik gezdirecek işler yaptı. Şeker Fabrikası’nın yolunu adım adım yürüdü. ‘Sattırmam’ dedi. Sattırmadı.”

“HASAN BALTACI CHP’NİN DEĞİL BU MİLLETİN ADAYIDIR”

“Öyle bir belediye meclis listemiz var ki; en çok kadının olduğu, en erdemli, en liyakatlı liste Cumhuriyet Halk Partisi’nin listesidir. Bizim listemiz bir parti listesi değildir. Halkın listesidir. Sayın Turhan Topçuoğlu’nun oğlu bizim meclis listemizde. Millet Kastamonu’yu ayağa kaldırmaya karar verdi. Hasan Baltacı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı değildir. Bu memleketin yani milletin adayıdır.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum