Kastamonu’da soğuk savaşı!;

Kastamonu’da soğuk savaşı!

Kastamonu'da, 31 Mart Yerel Seçimleri için geri sayım sürerken, parti ve bağımsız belediye başkan adaylarının rekabeti adeta soğuk savaş atmosferine dönüştü. Kentin dört bir yanında, seçim araçları ve dev bayraklarla donatılmış sokaklar, seçmenlerin dikkatini çekiyor....

31 Mart Yerel Seçimlere sayılı günler kala parti ve bağımsız belediye başkan adaylarının rekabeti kıran kırana devam ediyor. Gövde gösterisi yapan parti ve bağımsız belediye başkan adayları çay boyunda adeta bir bayrak savaşına girdi.

Kastamonu seçmeni, ortak yaşama saygılı bir kent kültürünün yeşertilmesi çağrısında bulunurken, şehrin içinde dolaşan hoparlörlü seçim araçlarını ve her köşe başında gördükleri dev parti bayraklarını şaşkınlıkla izliyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan YSK Kararına göre, siyasi partiler 1 Ocak 2024 ile seçimlerin bir gün öncesi olan 30 Mart 2024'e kadar propaganda yapabilecek. Siyasi partiler, genel yollar üzerinde, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde ve ilçe seçim kurullarınca gösterilen meydanların dışında toplu olarak sözlü propaganda yapılması yasak olacak.

Yayımlanan genelgeye göre, seçim çevresi içindeki miting alanları, 9 Mart 2024 Cumartesi gününe kadar ilçe seçim kurullarınca belirlenecek ve bu alanlar seçime katılacak siyasi partiler ile bağımsız adaylara ilçe seçim kurullarında ilan edilerek duyurulacak. Siyasi partiler ve bağımsız adaylar ise duyurudan itibaren iki gün içinde yaralanmak istedikleri miting alanlarını tarihini ve saatini yazılı olarak ilçe seçim kuruluna iletmeleri ve ilçe seçim kurullarınca da en geç 12 Mart 2024 Salı günü siyasi partilerin ve bağımsız adayların yararlanacakları miting alanlarının tarihi ve saatini belirlenmesi gerekecek.

Tüm Türkiye’yi saran seçim heyecanı Kastamonu’da da etkisini sürdürüyor. Partilerin ve bağımsız belediye başkan adaylarının rekabeti kıran kırana sürüyor. Kastamonu’nun en işlek ve kalabalık yeri, Karaçomak Barajı’nın uzantısı olan ve halk arasında kullanılan ismiyle çay boyunda adeta bir bayrak yarışı hakim. Çay boyuna asılan parti ve bağımsız belediye başkan adaylarının dev seçim bayrakları dikkat çekiyor. Rekabetin boyutu farklı partilerin bayraklarının üst üste gelmesinden anlaşıla biliyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum