Kastamonu Belediyesi için “ŞOK” öneri!;

Kastamonu Belediyesi için “ŞOK” öneri!

Kastamonu belediye başkanlığı için tüm belediye başkan adaylarının dahil olacağı tarihi bir öneri sunuldu...

Kastamonu Belediye Başkanlığı için bağımsız aday Meftun Kutlu, diğer belediye başkan adaylarına yönelik dikkat çeken bir öneride bulundu.

Yerel Seçimlere sayılı günler kala partiler belediye başkan adaylarını açıkladılar. AK Parti'den Tahsin Babaş, MHP'den Yüksel Aydın, CHP'den ise Hasan Baltacı'nın adaylıkları kesinleşti. Bu noktada Bağımsız Belediye Başkan Adayı Meftun Kutlu, partilerin belediye başkan adaylarına bir çağrıda bulundu.

Kutlu, seçim sürecindeki rekabetin yerine birlik ve ortak çalışma anlayışını benimsemeyi önerdi. "Kastamonu ve Başkanlık Yarışı" başlıklı önerisinde, partizanlığın bir kenara bırakılması ve adayların bir araya gelip Kastamonu için birlikte çalışması gerektiğini vurguladı.

Kutlu'nun önerisi, seçim kampanyalarındaki çekişmeleri ve sataşmaları eleştirerek, bu tarz bir rekabetin Kastamonu'ya hizmet etmekten ziyade zarar verebileceğini ifade etti. Kendi liderlik iddialarını bir kenara bırakma çağrısında bulunan Kutlu, şu ifadeleri kullandı:

 “Kastamonu'da yarışmalar Surwiwor’u kıskandırıyor adeta. Sataşmalar itişmeler kakışmalar. Assolistimizde geldiğine göre, birde yancılar var ama her gördüğü masaya ilişen beleşçiler.

Şimdi gelelim teklifime; "Mesele Gerçekten Kastamonu'ysa" bunu çözmek mümkün. Tüm adaylar hatta her aday 5 meclis üyesi de getirebilir. 20 mahalle muhtarı da gelir. 177 Köyün muhtarı da gelir. 19 ilçenin Belediye Başkanı da dahil olur. Geniş kapsamlı bir meclis oluşturabiliriz. Farklı farklı çözümler üretebiliriz.

Hep birlikte el ele verirsek Kastamonu kazanır. Sadece Kastamonu kazansın diyorsanız seçimin dışında kolektif bir çalışma sergileyebiliriz. Zaten böyle bir yola gitmek bırakın Kastamonu'yu Türkiye’yi ayağa kaldırır.

“Ben, benim liderim, ben başkan olacağım, ben yapacağım…”  böyle çocukların ebe oyunu gibi sürerse, bir adım atılmaz. Hepimiz kişisel hırslarımızı koyalım cebimize el ele verip astamonu'nun kabuğunu kıralım.

Hep birlikte olursak, bir kere müthiş bir potansiyel güce sahip oluruz. Bugün Kastamonu'nun bütçesi 1.600.000.000 /yıl. KAS-DER’leri tüm dernek, STK’ları devreye sokarak yön ve yol göstererek. Tüm Kastamonulu hemşehrilerimizi dahil ederek en küçük ihtimalle 5 Milyar gibi bir rakam ile yıllık bir bütçe elde ederiz.. Elimizde böyle bir yasal güç olduğunda son 30 yılda Kastamonu adından kim nemalanmışsa hadi kardeşim aldığını yerine koy deriz. Bunu ben yaparım.

Kastamonu'yu cennet yapmak elimizde böyle bir imkanımız var. Evi olmayan, işi olmayan bir tane hemşehrimiz kalmaz. Köylerimiz bereketle dolar taşar. Denizimiz, dağımız, yolumuz, bayırımız cennet köşesi gibi olur. Yaşlılarımız huzur içinde olur. Her sene binlerce kişiyi turlarla istediği yere yollarız gezer tozar. İsteyen umreye gider yollayabiliriz. İsteyen yaylada keyif yapsın onu da sağlarız. Gençlerimize kapılar açarız. En iyi okullarda okuturuz. Girişimcilere iş imkanı sağlarız.

Yönetim nasıl olur diyorsanız, bunu da sağlarız.  Bir heyet olur, eşbaşkanlık olur ya da birer ay dönüşümlü olur... Yeter ki iş yapmak iste. Olur da olur.

Olmayanları da hatırlatayım. Bir kere yolsuzluk olmaz. Arsızlık olmaz. Kaybetmek olmaz. Çekişme olmaz. Gıybet, o olabilir Kastamonuluyuz sonuçta illa dedikodu olur.

Sevgili rakiplerim; bırakın liderlerinizin dediklerini unutun. Kastamonuluyu onlara kurban etmeyin. Onların tek hedefi seçimi kazanmak, oy almak. Bizim derdimiz çok kardeşim. Oy falan hikaye, bizim milletimiz cahil, senin ne dediğine ne yaptığına bakmıyor. Onlar her gördüğü ışığa koşuyor. Senin çakarlı arabalarının peşindeler.  Önümüzde çok çok daha zor günler var. Seçimin bolluğu içinde mazot 40’ı geçmiş hesap edin sonunu.

Gelin el ele verelim. Kastamonu için çalışalım. Niyetiniz ciddi ve dürüstlükse hep birlikte yaparsak çok daha büyüğünü başarırız. Kastamonu'nun kabuğunu kıralım, maküs talihini yenelim.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum