Kırgızistan'daki deprem, Kastamonu'yu etkiledi;

Kırgızistan'daki deprem, Kastamonu'yu etkiledi

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Aykol kasabası merkezli 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi....

Kurumun internet sitesinden verilen bilgiye göre, TSİ 21.09’da Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Aykol kasabası merkezli 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin, yerin 13 kilometre derinliğinde olduğu bilgisi verilirken, yaklaşık yarım saat sonra bölgede 5,1, 5,5 ve 5,0 büyüklüğünde artçı sarsıntılar gerçekleşti.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken Kastamonu Üniversitesi’nde bulunan çok sayıda öğrenci tedirginlikle ayaklandı.

Kastamonu Üniversitesi’nde çok sayıda Kırgızistan uyruklu öğrenci eğitim görüyor. Deprem haberi, Kastamonu Üniversitesi'nde eğitim gören çok sayıda Kırgızistan uyruklu öğrenciyi etkiledi. Öğrenciler, haberle birlikte telefonlarıyla aileleriyle iletişim kurmaya çalıştılar ve güvenliklerini kontrol ettiler. Depremin ardından bölgede devam eden arama kurtarma çalışmaları, öğrenciler arasında kaygı ve tedirginlik yarattı.

Kırgız öğrenciler, dün akşam saatlerinde meydana gelen depremin ardından gece boyunca uykusuz bir şekilde bir araya gelerek birbirlerine destek oldular. Telefonlarıyla ailelerini aramaya çalışan öğrenciler, yaşadıkları üzüntüyü paylaşarak birbirlerine destek verdiler.

Arkadaşlarının üzüntülerini paylaşmaya çalışan Türk öğrenciler ise arkadaşlarıyla birlikte geceyi ayakta geçirdi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum