Plakalarda yeni dönem başladı! Cezası büyük;

Plakalarda yeni dönem başladı! Cezası büyük

Araç sahipleri bu haber sizi yakından ilgilendiriyor. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de plakalarda karekod uygulamasına geçildi. Alınan bu karar ile birlikte milyonlarca sürücünün plakalarını güncellemesi gerekli. Yaptırmayanlara ise büyük para cezası kesilecek. ...

1 Ocak 2024 tarihinden araçlarda bulunan plakalarda karekod uygulamasına geçildi. 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe giren düzenlemeyle birlikte yönetmenliğin 35 maddesinin üçüncü fıkrası değiştirilerek plakalarda belirtilen mevcut özelliklere ek olarak plakanın bilgilerinin doğrulanmasını sağlamak amacıyla, il kodu ile harf grubu arasında yer alan alanda, 15x15 mm ebadında karekod ve plakanın basıldığı yıl ile başlayan ve 12 puntoda 12 haneli seri numaranın yer alacağı bildirildi.

ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT!

İlk defa yapılan tescil işlemlerinde ve plaka değişikliğine getirilen her işlem neticesinde üzerinde karekod ve 12 haneli seri numarası bulunan plakaların kullanılması sağlanacak. Bu durumda da halihazırda araçlarda kullanılan tescilli plakaların değiştirilmek gibi bir zorunluluğu bulunmamaktadır.

Konuyla ilgili Muğla Kamyoncu Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Arif Özer ise, “halkımızın çekileceği ve korkacağı hiçbir şey yok bu durum sadece yeni alım satımlarda geçerli TÜVTÜRK’e giden ve ağır kusuru olarak geçen plakalar değişecek, yoksa herhangi bir plakanın değiştirilmesi zorunlu değil” dedi.

Plakalarda yer alacak karekod, 15x15 mm ebatlarında ve plakanın il plaka kodu ile harf grubunun arasında yer alarak, üretildiği tarihi seri numarası ve üretim yeri gibi bilgileri içererek elektronik ortamda kaydedilecek ve yetkili kişiler tarafından sorgulanabilecek.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum