Kastamonu Defterdarlığı personel alıyor!;

Kastamonu Defterdarlığı personel alıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde kadrolu yeni memur personel alımı başvuruları açıklandı. Kastamonu’da da Defterdarlık personel alımı yapılıyor. İşte başvuru şartları ve detaylar haberimizde....

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, hazine ve maliye uzman yardımcılığı giriş sınavı ilanı açıklandı. Kastamonu Defterdarlığı da bu kapsamda personel alıyor. Başvurular 4 Mart itibariyle başlayacak olup, 15 Mart’ta son başvurular alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1989 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir), ÖSYM tarafından 2022 veya 2023 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) en az 75 (yetmiş beş) puana sahip olmak, Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavına iki defadan fazla katılmamış olmak. 440 defterdarlık uzman yardımcısı alımı için ise KPSS 65 puan şartı var.

Kastamonu’daki alımların şartları ise, En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak gerekiyor.

KASTAMONU DEFTERLARLIK KONTENJANI

Hazine ve Maliye Bakanlığı alımları kapsamında, Kastamonu Defterdarlığı KPSS puanıyla, 5 personel alıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından memur alımı için başvurular 15 Ocak 2024 - 26 Ocak 2024 tarihleri arasında e-Devlet sisteminden Hazine ve Maliye Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı Platformu internet veya e-insan platformu üzerinden giriş yapmak suretiyle, sınav başvuru ekranı kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. 400 kadro için ise başvurular 4 Mart ile 15 Mart 2024 tarihleri arasında olacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan başvuru kılavuzu için tıklayınız.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum