Kastamonu CHP’de toplu istifa kararı!..;

Kastamonu CHP’de toplu istifa kararı!..

CHP eski Abana İlçe Başkanı Şenol Yirmibeş, son yaptığı açıklamayla 100’e yakın partili ile birlikte CHP üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı....

Geçtiğimiz Ekim ayında yapılan CHP Kastamonu İl Kongresi öncesi ilçe örgütlerine gönderilen ve imzalayıp il başkanlığına geri göndermeleri istenen bildiride sadece Abana İlçe Başkanı Şenol Yirmibeş’in imzasının olmaması dikkat çekmişti. İlçe başkanlarının kongrede eski İl Başkanı Hikmet Erbilgin’e destek vereceklerini açıkladığı ortak bildiriye imza atmamasının ardından ‘muhalif’ olarak damgalandığını ve baskıya maruz kaldığını ifade eden Şenol Yirmibeş, son yaptığı açıklamayla 100’e yakın partili ile birlikte CHP üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

“İL ÖRGÜTÜNÜN HAKSIZ UYGULAMALARINA MARUZ KALDIM”

CHP Abana eski İlçe Başkanı Şenol Yirmibeş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Değerli Kastamonu halkı ve Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri; Görev yaptığım süreç içerisinde, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında sizlere Abana ilçe başkanı olarak hizmet etmenin onurunu yaşadım. Ancak, CHP Kastamonu İl Örgütünün demokratik değerlere ters düşen ve haksız uygulamalarına maruz kalan bir durumla karşı karşıya kaldım. Son zamanlarda Kastamonu ilimizde, CHP örgütü içerisinde görev alan ilçe başkanlarının "muhalif" olarak adlandırılarak görevden alınması, demokratik değerlerimizle bağdaşmayan bir gelişmedir. CHP Genel Merkezi'nin tüm partiyi kucaklayan, çeşitliliği önemseyen yaklaşımına rağmen, bu tür ayırımların yerel düzeyde yapılması, partimizin birliğini zedeler. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Grup Başkan Vekili Burcu Köksal'a yapılan ziyaret sonrasında, partimizin il örgütü tarafından il örgütüne muhalif olarak adlandırılarak, alınan kararlar ve uygulanan baskılar doğrultusunda ben ve 100’e yakın parti üyemiz Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa kararı almış bulunmaktayız.”

“DEMOKRASİYİ SAVUNMAK ADINA BU TUTUMA KARŞI DURUYORUZ”

“Görev yaptığım süre içerisinde, ilçede partimizin birleştirici ve başarılı bir şekilde temsil edilmesi için elimden gelen gayreti gösterdim. Ancak, içinde bulunduğumuz durum, demokratik haklarımın ve siyasi ilkelerin ihlal edilmesiyle sonuçlandı. Bu nedenle, kendi onurum ve vicdanım doğrultusunda, partimizden ayrılmaya karar verdim. Kastamonu CHP Örgütü'nün sevgili kamuoyu ve partilileri; Demokrasinin temel taşlarından biri olan muhalefetin sesini duyurabilmesi ve farklı görüşlere saygı gösterilmesi, bir partinin güçlenmesine ve toplumun geneline hitap etmesine katkı sağlar. Ancak, ilçe başkanlarının muhalif olarak nitelendirilip görevden alınması, demokratik değerlere zarar verir ve siyasi çeşitliliği yok eder. Kastamonu CHP Örgütü olarak, partimizin temel ilkesi olan demokrasiyi savunmak adına bu tutuma karşı duruyoruz. Tüm ilçe başkanlarının eşit şartlarda çalışabilmesi ve farklı görüşlere saygı gösterilmesi için çaba harcamaya devam edeceğiz. Demokratik bir toplum ve parti için adaletin tesisi amacıyla çabalarken, partimizin birliği ve bütünlüğüne olan inancımızı yineliyoruz. Gösterdiğiniz destek ve güven için sizlere teşekkür ederim. Partimizin ve ülkemizin daha aydınlık yarınlara ulaşması dileğiyle, herkese sevgi ve saygılarımı sunar ve ailem olarak gördüğüm Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ettiğimi kamuoyuna bildiririm.”

Şenol Yirmibeş

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum