Kastamonu’daki öğretmenlere tazminat ödenecek!;

Kastamonu’daki öğretmenlere tazminat ödenecek!

Kastamonu dahil 81 ilde geçtiğimiz günlerde uzman öğretmenlik kariyer sınavında katılım sağlayarak, uzman öğretmenlik kariyer sınavında başarılı olan öğretmenlere ocak ayında 4 bin TL tazminat ödenecek....

Uzman öğretmenlik sınavına katılım sağlayan öğretmenlere sınav sonuçları 24 Kasım 2023 tarihinde yayımlanarak duyuruldu. Yapılan duyuru ile birlikte de başarılı olan binlerce öğretmene 4 bin TL tazminat ödemesi yapılacağı bilgisi verildi.

 

KASTAMONU’DAKİ ÖĞRETMENLERE DE TAZMİNAT ÖDENECEK

Binlerce öğretmenin eğitim kariyerini değiştirecek uzman öğretmenlik sınavına katılım sağlayan öğretmenlerin sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ederken, sınav sonuçları öğretmenleri çok fazla merak içerisinde bırakmadan, 24 Kasım 2023 tarihinde yayımlanarak sınava katılım sağlayan öğretmenlere duyuruldu. Yapılan duyuru ile birlikte Online olarak yapılan sınavda başarılı olan Kastamonu dahil 81 ildeki binlerce öğretmene yani uzman öğretmenlik görevini icra edecek öğretmenlere bazı şartları altında tazminat ödemesi yapılacağı bilgisi verildi.

ÖĞRETMENLERE TAZMİNAT ÖDENECEK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemelerle ile birlikte, öğretmenlik mesleğinde uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik kariyer basamaklarını ve kariyer sınavı dahilinde yer alan uzman öğretmenlik eğitimlerini tamamlayan öğretmenler, “uzman ve baş öğretmenlik kariyer 2. Sınavını” 19 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşti. Binlerce öğretmenin eğitim kariyerini değiştirecek uzman öğretmenlik sınavına katılım sağlayan öğretmenler sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ederken, Uzman öğretmenlik sınavına katılım sağlayan öğretmenler için sınav sonuçları, öğretmenler için en değerli gün olan 24 Kasım 2023 tarihinde öğretmenler gününde açıklanarak, duyuruldu.

Kamu Ajans'ın haberine göre Öğretmenlik mesleğinde uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik kariyer basamakları tanımlayan ve aynı zamanda da sınavda başarılı olan öğretmenler, uzman öğretmenlik sertifikasını alarak görevini icra edecek. Ayrıca, online olarak yapılan Uzman öğretmenlik kariyer sınavında başarılı olan öğretmenlere aynı zamanda da “uzman öğretmenlik sertifikasını” alan binlerce öğretmene, Ocak ayında itibaren ödenecek tutar net olmamakla birlikte, 4 bin TL’ye yakın uzman öğretmenlik tazminatı ödeneceği bilgisi yetkili merciler tarafından verildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum