Talep çok net!;

Talep çok net!

Kastamonu’nun Nasrullah Meydanı çevresinde bulunan esnaflar, Nasrullah Meydanı çevresinin trafiğe kapatılmasını istiyor....

Kastamonu'nun kalbi olarak kabul edilen Nasrullah Meydanı, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu barındırmasıyla birlikte günümüzde sıklıkla trafik yoğunluğuna maruz kalıyor.

Son zamanlarda artan trafik sıkışıklığı, yayaların güvenliğini tehlikeye atarken, aynı zamanda bölgedeki işletmelerin etkinliklerini olumsuz etkileyebiliyor. Kastamonu'daki birçok esnaf, Nasrullah Meydanı'nın trafiğe kapatılarak yaya dostu bir alan haline getirilmesi gerektiği görüşünde birleşiyor.

Kastamonulu esnaflar konu hakkında Açıksöz Gazetesi’ne konuşarak taleplerini dile getirdi.

“TARİHİMİZİN KORUNMASINI İSTİYORUZ”

Kastamonu tarihinin kalbinde, yayaların rahat hareket edemediğini dile getiren esnaf, “Diğer şehirlerde olduğu gibi, memleketimizde de tarihimizin korunmasını istiyoruz. Kastamonu’yu ziyarete gelen turistler burada gezinirken, araçlar girdiğinde büyük probleme neden oluyor. Vatandaşımız burada rahat rahat yürüyemiyor. Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyoruz.” Dedi.

“SÜREKLİ TARTIŞMA ÇIKIYOR”

Diğer taraftan Kastamonulu esnaflar, bu sorunun sürekli tartışmaya sebep olduğunu ve 5 yıldır çözülemediğini vurgulayarak, “Kastamonu’nun tarih kokan sokaklarında, araçlar park ediyor ve diğer taraftan gelen araçlar da gelince tartışmaya sebep oluyor. Dışarıdan gelen vatandaşlar burada rahatsızlıklarını dile getiriyor. Bu denli etkili olan bir sorunun, 5 yıldır Kastamonu’da çözüldüğünü göremedik.” Dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum