Kuzeykent toz duman!;

Kuzeykent toz duman!

....

Kastamonu Üniversitesi'nin de bulunduğu Kuzeykent Mahallesi Elmas Sokak’ta vatandaş toz toprakla mücadele ediyor.


Efekent Sitesi ile Toki Konutları arasındaki boş araziye gelişi güzel boşaltılan hafriyatların oluşturduğu hava ve görüntü kirliliğinden vatandaşlar şikayetçi ve yetkililerden konuyla ilgili çözüm bekliyor….


Uzun bir süredir atıl vaziyette duran üniversite yakınındaki alan, mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor.



"YEŞİLLİKLERİN BİLE TOZDAN GRİYE DÖNÜŞTÜĞÜ SOKAKTA SİTE SAKİNLERİ EVLERİNDE CAMLARINI AÇAMIYOR"

Dolgu sürecinin yaklaşık 8-10 yıldır devam ettiğini belirten vatandaş: "Belediye sahaya sorumlu vermediği için gelen hafriyat kamyonları her tarafa gelişi güzel toprak ve enkaz boşaltılıyor.  Sağa sola boşaltılan hafriyatlar nedeniyle üniversitenin de bulunduğu alanda çöplük görüntüsü oluşuyor ve alana girip çıkan kamyonlar nedeniyle her yer toz içinde kalıyor. Yeşilliklerin bile tozdan griye dönüştüğü sokakta site sakinleri evlerinde camlarını açamıyor. Tozdan nefes almanın bile zorlaştığı sokakta site sakini çocuklar bahçeye çıkamıyor. Çocukların sağlığı olumsuz etkiliyor ve araçlarımız toz içerisinde kalıyor. Kamyonların ve dökülen hafriyatların vermiş olduğu zarar da sadece toz değil.  Yüklü kamyonların kullandıkları yollar köstebek çukuruna dönmüş asfaltlar yarılmış ve patlamış durumda. Yolda bulunan keskin köşeli dönüşler ise her an bir kazaya davetiye çıkarıyor, sokak sakinleri ile kamyonlar her köşe başında burun buruna geliyor. " şeklinde konuştu.


Sokak sakinleri devalarca yetkili mercileri aradıklarını ve CİMER vasıtasıyla şikayet ve isteklerini belirttiklerini fakat herhangi bir geri dönüş alamadıklarını dile getirdiler.


Sokak sakinleri, alanda gerekli çalışmanın yapılarak çirkin görüntünün giderilmesi, bir yetkili olmadan sahaya girişlerin engellenmesi ve döküm sahasında düzenin sağlanarak ve sulama yöntemiyle tozdan arındırılması, altı dolgu toprak olan bu alanın içinde bisiklet ve yürüyüş yollarının, oturma ve dinlenme alanları gibi yeşil alanlar ile çocuk parklarının bulunduğu sosyal bir alana çevrilmesini istiyorlar.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum