Üniversiteliler ‘can’ veriyor;

Üniversiteliler ‘can’ veriyor

Kastamonu Üniversitesi’nde (KÜ) kan bağışı stantları kuran Türk Kızılay, üniversite öğrencileri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı...

Kastamonu Üniversitesi’nde (KÜ) kan bağışı stantları kuran Türk Kızılay, üniversite öğrencileri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Türk Kızılay’ı Kastamonu Kan Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Cengizhan Muratoğlu, Kızılay’ın çok faydalı işlere imza attığını belirterek tüm öğrencilere bağış çağrısında bulundu. Muratoğlu, saat 10.30-18.00 saatleri arası hafta boyu fakülteleri dolaşacaklarını belirtti.

“KAN ACİL DEĞİL SÜREKLİ İHTİYAÇTIR”

Cengizhan Muratoğlu şöyle devam etti; “Kastamonu Üniversitesi merkez yemekhanesi önünde bir faaliyete başladık. Hem gönüllülerimizin hem de genç Kızılaycılarımızın desteği bir hayli fazla oldu. Kan bağış kampanyası düzenlemekteyiz ve her şey güzel ilerliyor. Genç Kızılaycı arkadaşlarımız ve gönüllülerimiz ile birlikte güzel etkili bir kan bağışı faaliyeti devam ediyor. Gönüllülerimize gerekli testleri yaptıktan sonra kan alma aracımıza alıyoruz. 50 kilonun altında olan gönüllülerimizden kan almıyoruz. Salı ve Çarşamba günlerinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kantininde olacağız. Perşembe günü Fazıl Boyner Sağlık Meslek Yüksekokulu’nda, Cuma günü de İletişim Fakültesinde olacağız. Daha sonraki haftalarda da devam edeceğiz. Çünkü üniversite öğrencileri çok istekli, bizlere çok güzel destek veriyorlar. Pandemi süresince öğrencilerin yokluğunu hissettik. İnşallah okullar kapanmaz, biz de öğrencilerle beraber bu faaliyetlerimize devam ederiz. Ülkenin kan ihtiyacı insanlarımızın gönüllülükleri ile karşılanıyor. Biz de sadece bu desteklere aracı oluyoruz. Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Verdiğiniz bir ünite kan bağışı ile 3 hayat kurtarmış oluyorsunuz, doğaya da 3 tane fidan bağışlamış oluyorsunuz. Kan bağışı bizim için son derece önemli. Kanın yapay bir şekilde tedarik yolu yok. Bizler kan bağışı yapmazsak birileri o kanı bulamayacaklar, ya ölecekler ya da başka sıkıntılar çekecekler. O yüzden bu konuda gönüllü olmaları bizim için çok önemli. Herkesi kan bağışına bekliyoruz.”

KAÇMAZ; “HAYAT SADECE DİPLOMA ALMAKTAN İBARET DEĞİL”

Kastamonu Üniversitesi Bilgi Belge Yönetimi Bölümü’nde öğrenim gören gönüllü Zeynep Kaçmaz ise; “Gönüllü olmak çok güzel bir duygu ve üniversite hayatımızda mutlaka yapmamız gereken bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Hayat sadece diploma almaktan ibaret değil. Bu tip kuruluşlara katılarak hem kendimizi geliştiririz, hem de farklı insanların hayatına dokunmuş oluruz. Kızılay, belli bir zamandan sonra yeni aileniz olmaya başlıyor. Üniversite okuduktan sonra da gönüllü olunabilir. Herkesi gönüllü olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum