Elon Musk Türkiye'den arazi alıyor! İşte o şehir;

Elon Musk Türkiye'den arazi alıyor! İşte o şehir

Bill Gates'ten sonra Elon Musk Türkiye'den arazi alıyor! O yeri ilk Almanlar istemişti, şimdi Elon Musk göz dikti...

Türkiye'den arazi alanlara Bill Gates'ten sonra Elon Musk da katıldı! Elon Musk Türkiye'den arazı alıyor! Daha önce Almanlar istemişti... Elon Musk o araziye gözü dikti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk ile Tesla ve SpaceX ziyaretleri sırasında bir araya geldi. Dünya çapında tanınan iş insanı Elon Musk ile gerçekleşen görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla'nın Türkiye'de 7. Gigafactory'sini kurma teklifini gündeme getirdi.

TESLA TÜRKİYE PAZARINA GİRDİ

Tesla, son dönemde Türkiye pazarına resmi olarak adım attı. Gigafactory adını taşıyan fabrikalarını dünya genelinde inşa ediyor. Şu ana kadar dört tane Gigafactory ABD'de faaliyet gösterirken, bir tanesi Almanya'da ve bir tanesi de Çin'de bulunuyor.

TÜRKİYE'YE 5 MİLYAR EUROLUK YATIRIM

Türkiye, 7. Gigafactory'nin ev sahibi olma şansını elde etmek için 5 milyar euroyu aşkın bir yatırım yapmayı planlıyor. Bu teklife yanıt veren diğer ülkeler arasında Kanada, Fransa, Suudi Arabistan, İspanya ve Hindistan da bulunuyor.

MANİSA'DAKİ O ARAZİYİ ALACAK

Elon Musk'ın Türkiye'yi tercih etmesi durumunda, 7. Gigafactory'nin konumunun Alman otomotiv devi Volkswagen tarafından son dakikada vazgeçilen Manisa'daki bir arazi olabileceği belirtildi. Bu bölgenin altyapısı ve liman bağlantısı, büyük ölçekli bir üretim tesisi için uygun bir seçenek olarak göze çarpıyor. (Karar)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum