'Sizin amacınız hiçbir zaman üzüm yemek olmadı';

'Sizin amacınız hiçbir zaman üzüm yemek olmadı'

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek'ten 'barınak' iddialarına sert tepki...

Azdavay ilçesinde belediye tarafından oluşturulan 'köpek besleme ve geçici tedavi' noktasıyla ilgili ortaya atılan iddialar gündemdeki yerini koruyor.

Geçtiğimiz gün Açıksöz'e yaptığı açıklama ile iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu kaydeden Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, sosyal medyadan yaptığı yeni açıklamasında söz konusu iddiaların art niyetli kişiler tarafından ortaya atıldığını vurguladı.


"BİZİM KADAR KÖPEK MAMASI GİDERİ OLAN BAŞKA BİR BELEDİYE VARSA GÖREVİ BIRAKIRIM"

Başkan Civelek açıklamasında şunları ifade etti; "İlçe merkezimize yaklaşık 3 km mesafede, çöp aktarma istasyonunu yanına yapmış olduğumuz köpek besleme ve geçici tedavi noktamız asla bir köpek barınağı değildir. İlçe Tarım Müdürlüğü veterinerlerinden aldığımız desteklerle tedavisini yaptığımız küçük bölüm hariç her daim kapıları açıktır. Hepimizin bildiği gibi sokak hayvanları sorunu Azdavay’ın değil, ülkemizin tamamında var olan bir sorundur. Ancak, 3 bin nüfuslu bir belediye olarak tüm imkansızlıklarımıza rağmen bu konuda çok duyarlı davrandığımıza inanıyorum. Çünkü biz; özellikle küçük çocuklarımızı ve halkımızı koruma adına tehlike arz eden saldırgan ve hastalıklı köpekleri yaptığımız bu besleme noktasına taşıyoruz. Burada imkanlarımız dahilinde tedavi ediyor ve besliyoruz. Hatta duyarlı vatandaşlarımızın da beslemelerine de imkan veriyoruz. İddia ediyorum; biz belediye olarak Kastamonu ilçeleri içinde en fazla kısırlaştırma programı yapan bir belediyeyiz. Bizim ölçeğimizdeki belediyeler içinde, aylık 40 bin TL’nin üzerinde köpek maması gideri olan bir belediye varsa, 20 yıldır tam bir adanmışlık ruhuyla, gecemi gündüzüme katarak yaptığım bu kutsal görevi bugün bırakırım."


"HATAMIZ OLUR, AMA ASLA KASITLI YANLIŞIMIZ OLMAZ"

"Evet burada uyuz olmuş köpekler var, iyileşenler olduğu gibi, maalesef tedaviye cevap vermeyip ölenlerde oluyor. Hastane hastane gezdirip üzerine titrediğimiz annelerimiz babalarımız ölmedi mi? Bu hayatın çok doğal bir gerçeği. Tamamen halkımızı, özellikle de sevgili çocuklarımızı korumak için yaptığımız bu uygulamayı aldığınız görüntülerle çarpıttınız. Sizlerin amacı hiç bir zaman üzüm yemek olmadı. Her zaman bağcıyı dövmek için yaptınız. Yaklaşan seçimleri fırsat bilerek doğru iş yapanları yıldırma politikalarınıza hep şahit olduk. Şunu iyi bilin, biz çok sevdiğimiz doğduğumuz topraklara adamışız kendimizi. Hatamız olur ama, asla kasıtlı yanlışımız olmaz." 


Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum