Kastamonu'nun o köyünde harika bir hikaye!;

Kastamonu'nun o köyünde harika bir hikaye!

....

Hanönü ilçesinin küçük bir köyü...

Emekli öğretmen Muhittin Hoca, 83 yaşına girmiş olmasına rağmen evinin bir odasını kütüphane çevirerek köy öğrencilerinin hizmetine açtı.

Kastamonu Hanönü ilçesinin Yenice Köyünde yaşayan 83 yaşındaki Emekli öğretmen Muhittin Hoca, evinin bir odasını kütüphane çevirerek köy halkının hizmetine açtı. 83 yaşında olmasına rağmen her gün ütülü kıyafetleri ve şık kravatı gibi özenli giyinişi ile dikkat çekiyor. 

Muhittin Hoca kütüphanesinde birçok farklı dallarda kitap bulunduruyor. Ayrıca öğrencilerin okul derslerinde anlamadığı konularda öğrencilere ders veriyor.

Köy halkının büyük küçük herkesin sevdiği Muhittin Hoca gün içindeki zamanının çoğunu  kütüphaneye çevirdiği odasında geçiriyor.


" YETİM, SADECE ANNESİ ÖLEN İÇİN DEĞİL, EŞİ ÖLEN İÇİN DE KULLANILMASI GEREKEN BİR TABİRDİR"

 Kaybettiği eşini anılar ile yaşatırken yazıların ve şiirlerinin çoğunu ona ithafen yazıyor. " Yetim, sadece annesi ölen için değil, eşi ölen için de kullanılması gereken bir tabirdir" diyen Muhittin Hoca, eşinden bahsederken gözleri doluyor.

Çok sevdiği eşini kaybeden Muhittin Hoca, onun yokluğunda kendini kitapların dünyasına bıraktı. Ona olan özlemini okuduğu kitaplarla yatıştırıyor. Yıllarca öğretmenlik yaparak bu ülkeye verdiği hizmetlere emekli olduktan sonra da devam ediyor. Köy çocuklarına okuma ve yazmayı sevdiren emektar, eğitimin önemine dikkat çekiyor.

Kütüphanesinde okuyup yazarken mutlu olduğunu belirten Muhitti Hoca, kaybettiği eşine mektuplar yazmaya devam ediyor....  



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum