Türkiye haritası değişiyor!;

Türkiye haritası değişiyor!

Türkiye haritası sil baştan değişiyor! O illerin sınırları yeniden çiziliyor! Fark etmeden şehir değiştirmiş olabilirsiniz......

Türkiye'nin 3 ilinde yeniden projelendirme çalışmaları devam ediyor. O şehirlerin sınırları değişti. Artık sınırlar bu şekilde olacak. İşte o illerin yeni sınırları.

81 ilden oluşan Türkiye'de sınır güncellemesine gidildi. Mülki İdari Sınırların Güncellenmesi ve Sayısallaştırılması Projesi'nin (MİDAS) ilk adımı Edirne Kırklareli ve Tekirdağ'da atıldı. Marmara Bölgesi'nde yer alan 3 ilin sınırları yeniden çiziliyor. İşte o illerin yeni sınırları…

TRAKYA BÖLGESİNDE YENİ GÜNCELLEME

2018 yılında temelleri atılan MİDAS projesi kapsamında Trakya bölgesinde yer alan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ sınırlarının yeniden çizilmesine karar verildi. Yapılan çalışmalar kapsamında kaymakamlık ve valiliklerin arşivleri incelendi.

İncelemeler ile birlikte köy ve meraların idari sınırları yeniden belirlendi. İdari sınırları ilişkin belgelerin tamamı tek tek gözden geçirilirken ekipler sahaya inerek incelemelerde bulundu. Arazi şartlarındaki kolaylık göz önüne alındığında çalışmaların ilk önce Trakya'dan başlamasına karar verildiği vurgulandı. Tüm bölgelerde İçişleri Bakanlığı'na bağlı idari sınırların netleştirilmesi için aynı çalışmaları yapılmasına yönelik talep geldiği belirtildi. (Karar.com)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum