Başsavcılık açıklama yaptı;

Başsavcılık açıklama yaptı

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve çok sayıda kişiyi dolandırdığı öne sürülen suç şebekesine operasyon düzenlendiğini açıklandı...

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve çok sayıda kişiyi dolandırdığı öne sürülen suç şebekesine operasyon düzenlendiğini açıklandı.

Telefon dolandırıcılığı yönetimi ile Kastamonu ve pek çok ilde dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şebekeye yönelik operasyonda; 14 şüphelinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda belge ve döküman ele geçirilirken, 10 şüpheli şahıs ise gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan tarafından yapılan açıklamada, "Kendilerini kamu görevlisi, asker ve polis olarak tanıtarak Kastamonu genelinde çok sayıda kişiyi telefon dolandırıcılığı yöntemiyle dolandıran suç şebekesine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelilerin yakalanması için arama ve gözaltı talimatları verilmiştir. Kastamonu ili merkezli (İstanbul, İzmir, Kocaeli, Ağrı, Gaziantep ve Adıyaman) altı farklı ilde, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğünce koordine edilen, 15 Kasım 2021 tarihinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, şüpheliler T.Y, H.H, A.A, M.K, S.G, R.S, O.K, E.Y, MEC, B.ME,G.K, O.G.A, S.S ve M.Y'nin ikametlerinde, iş yerlerinde ve ikametlerine bağlı müştemilatlarda yapılan aramalarda, operasyon kapsamında çok sayıda bilgi, belge ve dökümana el konulmuş olup, 10 şüpheli göz altına alınmıştır.  Soruşturma kapsamlı bir şekilde yürütülmekte olup, diğer şüphelilerin yakalanmalarına yönelik çalışmalara ilgili kolluk birimlerince devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum