Cide'de 2'nci kez resim rüzgarı esecek;

Cide'de 2'nci kez resim rüzgarı esecek

Cide Belediyesi ev sahipliğinde 2. Uluslararası Rıfat Ilgaz Resim Çalıştayı gerçekleştirilecek...

Cide Belediyesi ev sahipliğinde 2. Uluslararası Rıfat Ilgaz Resim Çalıştayı gerçekleştirilecek.

15-21 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan çalıştaya ülkemizin çok değerli sanatçılarından oluşan katılımcıların yanı sıra Nahçıvan, Azerbaycan, Bulgaristan, Makedonya ve Özbekistan'dan olmak üzere toplam 18 ressam katılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu, geçen yıl ilkinin gerçekleştirildiği resim çalıştayı ile birlikte Cide’nin kültür ve sanat şehrine dönüşmesi hayalinin, ilk adımlarını attıklarını belirtti.

"KÜLTÜREL ÇALIŞMALARIN HER ZAMAN ÖNCÜSÜ OLACAĞIZ"

Sanatçılar ve vatandaşlarla birlikte Cide’ye yakışır bir sergi açılışı yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mutlu, "Oluşturduğumuz sanat galerimizde de bu nadide eserleri yıl boyu sergileyerek halkımızın ilgisine açtık. Kültürel ve sanatsal çalışmaların her zaman öncüsü olmaya devam edeceğiz. Artık amacımız, gelenekselleştirdiğimiz Uluslararası Rıfat Ilgaz Resim Çalıştayı’mızı tüm Türkiye’ye duyurmak ve ilgisine sunmaktır. Bu sene ikincisini düzenlediğimiz resim çalıştayımız ile bölgemizde yaşanan sel felaketi sonucu halkımıza moral vermek, onların ruh hallerini sanatla iyileştirmek, sanatçılarla vatandaşlarımızı buluşturmayı amaçlıyoruz. Ayrıca Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi; 'Sanatsız kalan bir ulusun, hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözleri ile sanatın yaşamımızda ne büyük rol aldığını, sanata ve sanatçıya vermemiz gereken değeri ortaya koymuştur” dedi.

Çalıştayın küratörlüğünü ise geçen sene olduğu gibi yine ressam Aynur M. Kaplan ve Ziver Kaplan yürütecek.  Diğer yandan, 2. Uluslararası Rıfat Ilgaz Resim Çalıştayı, 21 Kasım Pazar Günü saat 16.00’da Cide Belediyesi Kültür Sarayı’nda sergi açılışı ile son bulacak. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum