Kastamonuluların yeni ‘nefes’ noktası;

Kastamonuluların yeni ‘nefes’ noktası

Kastamonu Belediyesi tarafından yenilenen Karaçomak Barajı Mesire Alanına vatandaşlardan yoğun ilgi......

Kastamonu Belediyesi tarafından Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol sonrasında baştan sona yenilenen Karaçomak Barajı Mesire Alanı vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Hafta sonu piknik yapan vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu: “Atıl durumdaki bir mesire alanını şehrimize, vatandaşlarımızın hizmetine kavuşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.


Vatandaşların aileleriyle birlikte huzurlu ve güvenli bir şekilde vakit geçirebilecekleri yeni yaşam alanları oluşturulması için çalışmalarını sürdüren ekipler, il genelinde yeşil alan çalışmalarında önemli projelere imza atmaya devam ediyor. Millet Bahçesindeki çalışmalar bitme noktasına gelirken Toklu Tepe Mesire Alanında ise çalışmalar devam ediyor.

Başkan Vidinlioğlu’nun özel girişimleri sonrasında DSİ Bölge Müdürlüğünden tahsisi yapılan Karaçomak Barajı Mesire Alanı, Kastamonu Belediyesi ekipleri tarafından her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde yeniden düzenlendi.


KAFE VE RESTORAN BÖLÜMÜ DE HİZMETE GİRECEK

Çevre düzenlemesi, peyzaj çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan mesire alanında mevcut aydınlatma direklerinin bakım ve onarımları yapıldı. Mescid, tuvalet de yapılan alanın ayrıca yürüyüş yolları, piknik yapma yerleri, kamelyalar yenilenerek vatandaşlara doğa ile iç içe vakit geçirebilecekleri bir rekreasyon alanı sunuldu. Çalışmaların da devam ettiği kafe ve restoran bölümü de kısa bir süre içerisinde vatandaşların kullanımına açık hale getirilecek.

Karaçomak Barajı Mesire Alanı hafta sonu boyunca dolup taşan mekânlardan biri haline geldi. Kastamonu Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda büyük bir güzelliğe kavuşan alan vatandaşların büyük beğenisini topladı.

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, eşi İlknur Vidinlioğlu, MHP İl Başkanı Emre Şahin, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Kapulu ile birlikte piknik yapan aileleri ziyaret etti.

Vatandaşlarla sohbet eden, çocuklarla oyun oynayan Başkan Vidinlioğlu, vatandaşların ilgisinin yoğun olmasının ayrı bir mutluluk verdiğini söyledi.


VİDİNLİOĞLU: “VATANDAŞLARIMIZDAN ÇOK CİDDİ BİR TALEP VAR”

Mülkiyeti Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’ne ait olan mesire alanının uzun yıllardır kullanılmadığını anımsatan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu: “Yaptığımız girişimler sonucunda burasının kullanımını 10 yıllığına Belediyemiz bünyesine aldık. İnşallah bu süreyi uzatacağız. Burasını devraldığımızda kullanılmadığı için çok atıl bir vaziyetteydi. Bütün çevre düzenlemesini yaptık. Bazı küçük eksikliklerimiz kaldı. Vatandaşlarımız için piknik alanları oluşturuldu. Aynı zamanda burasını misafirhane olarak da kullanıyoruz. Tüm vatandaşlarımız rahatlıkla buraya gelip pikniğini yapabilir. Vatandaşlarımız yiyecek ve içeceklerini alıp da gelebilir, bizim bünyemizden de temin edebilir. Böylesine bir yeri hemşerilerimizin hizmetine sunmak bizim için de ayrı bir mutluluk kaynağı oldu. Pikniğe gelen vatandaşlarımızla sohbet ettik. Hepsi çok mutlular. Burayı daha da büyütebilirsek ne mutlu. Vatandaşlarımızdan çok ciddi bir talep var. Dolup taşıyor. İlerleyen zamanlarda Devlet Su İşleri ve Orman Bölge Müdürlüğü ile yapacağımız görüşmelerde başka neleri ilave edebileceğimizi konuşacağız. Tekrardan tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ailesiyle birlikte pikniğe gelen İpek Çelikoğlu adlı çocuk mesire alanını çok sevdiğini ifade ederek: “Burası çok güzel Galip Amcam burasını bizim için güzel yaptırmış. Ailemle birlikte piknik yapıyoruz. Parkta da arkadaşlarımızla oynadık. Çok güzel manzarası var” dedi.

İnci Çelikoğlu ise ortamı çok beğendiğini ifade ederek piknik yaptığını, mangal yaktıklarını ve arkadaşlarıyla oyun oynadıklarını söyledi.

Mesire alanında ailesi ile birlikte pikniğe gelen bir vatandaş ise mesire alanının her yönüyle çok güzel olduğunu, başta Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek: “Böylesine güzel bir alanın varlığından yeni haberimiz oldu. Ailemiz ile birlikte piknik yaptık. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Herkes ailesiyle birlikte güzel bir gün geçiriyor. Herkesin emeğine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum