iPhone kullanıcıları dikkat! Bu akşam eş zamanlı yayınlanacak;

iPhone kullanıcıları dikkat! Bu akşam eş zamanlı yayınlanacak

.....


iOS 17 güncellemesi bugün çıkıyor: Peki iOS 17 yüklemek için ne yapmak gerekir? Bunları kontrol etmeden güncelleme yapmayın!

iPhone kullanıcılarının merakla beklediği iOS 17 güncellemesi, bugün akşam 20.00 ile Türkiye ve dünyada eş zamanlı yayınlanacak. Ama iOS 17 güncellemesini yüklemeden önce kontrol etmeniz gereken bazı ayarlar var. İşte onlar...

Apple'ın WWDC 23 etkinliğinde duyurduğu iOS 17 güncellemesi, 8 beta sürümünün ardından bugün resmi ve kararlı olarak çıkış yapacak. Daha önceki içeriklerimizde iOS 17 güncellemesinin getirdiği yeniliklerden bahsetmiştik. Şimdi ise iOS 17 güncellemesini yüklemeden önce kontrol etmeniz gereken bazı ayarlara yakından göz atacağız.

Öncelikle iOS 17 güncellemesi, tüm iPhone'lar için gelmeyecek. Kısa süre önce iPhone 15'in de piyasaya sürülmesi bazı eski modellerin fişi resmen çekildi. Bunlardan biri iPhone 8 serisi diğeri ise iPhone X. Eğer bu iki modelden birine sahipseniz ne yazık ki yeni güncelleme sizler için gelmeyecek. Ancak daha üst modellere sahipseniz yazımızı okumaya devam edebilir, önceden almanız gereken önlemleri kontrol edebilirsiniz.

İOS 17 YÜKLEMEDEN ÖNCE ALMANIZ GEREKEN ÖNLEMLER

Bugün Türkiye saati ile akşam 20.00'da iOS 17 Türkiye'deki iPhone kullanıcılarına sunulacak. Yeni güncelleme, görsel açıdan çok bir şey yokmuş algısına neden olsa da kesinlikle tam tersine kapsamlı bir güncelleme olarak geliyor. Apple'ın onlarca iyileştirme ve yeniliklere yer verdiği bu güncelleme ile kullanıcı deneyimi önemli ölçüde iyileştirilecek. Ancak güncelleme yapmadan önce aşağıdaki adımları kontrol etmenizde fayda var:

UYUMLULUK

Emin olmanız gereken ilk şey, Apple'ın en son iOS 17 güncellemesini destekleyen uyumlu bir iPhone'a sahip olmanız. iOS 17, iPhone XS ve daha yeni modellerden başlayarak tüm iPhone modelleriyle uyumlu. Bu yıl Apple, iPhone 8 serisini ve iPhone X'e desteği bıraktı; bu da cihazların artık son iOS 17 sürümünü almayacağı ve yapıyı indirmenin mümkün olmayacağı anlamına geliyor.

iOS 17 güncellemesi bugün çıkıyor: Peki iOS 17 yüklemek için ne yapmak gerekir? Bunları kontrol etmeden güncelleme yapmayın!

YEDEK ALIN

Dikkat etmeniz gereken bir diğer etken ise yedek oluşturmak. Kapsamlı olan bu güncelleme için bazı hatalarla karşılaşmak olası. Bu nedenle tüm verilerinizi iTunes veya iCloud'a yedek almakta fayda var.

DEPOLAMA ALANINDA YER AÇIN

iOS 17 güncellemesi sistem genelinde ortalama 11GB boyuta sahip. Bu nedenle depolama alanınızın yeterli olduğunu kontrol etmenizde fayda var. Eğer iPhone'da depolama alanı yetersiz olursa telefonlarınızda biraz alan açabilirsiniz. Gereksiz video veya resimlerin yanı sıra, kullanmadığınız uygulamaları silmek bu konuda sizlere yardımcı olacaktır.

iOS 17 TÜRKİYE'DE NE ZAMAN YAYINLANACAK?

iPhone kullanıcılarının merakla beklediğ iOS 17, tüm dünyada eş zamanlı yayınlanacak. Ancak bu ülkelere göre saatlerde değişiklik gösterecek. Teknoweek.com'a göre iOS 17 güncellemesi Türkiye saati ile akşam 20.00'da kullanıma sunulacak.

Kaynak: Wccftech

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum