Binali Yıldırım: "Kastamonu’yu Türkiye yüzyılında en önde giden...";

Binali Yıldırım: "Kastamonu’yu Türkiye yüzyılında en önde giden..."

Binali Yıldırım Kastamonu'yu ziyareti sırasında ""Kastamonu’yu Türkiye yüzyılında yine en önde giden ili haline getirmeye devam edeceğiz "...

Safizer Mehmet Karaman Kızılay Anaokulunun açılış törenine katılmak üzere Kastamonu'ya gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, açılıştan önce bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretleri kapsamında  AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı’nda da bulunan Yıldırım, konuşma  gerçekleştirdi.

AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı’nda  konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım,  Kastamonu'ya hayırlı bir iş için geldiklerini belirterek: “Evliyalar şehri, İstiklal mücadelemizin destanını yazan şehir Kastamonu’da hayırlı, güzel bir iş için geldik. Bu vesileyle sizlerle beraberim  Hepimiz biliyoruz ki, Kastamonu’dan uzakta, İstanbul’da yaşayan en fazla Kastamonulu var. Nüfus olarak birinci geliyor, 2019’da desteğinizi arkamızda gördük, emanetinize yeterince sahip çıkamadık ama o sorumluluğumuz devam ediyor. 2024’te inşallah bu işi gecikmeyle birlikte bitireceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun ekibi 20 yıldır vatandaşımız için, milletimiz için, ülkemiz için canla başla çalışıyor. Biz Cumhur İttifakı’nı bu diğer ittifak gibi kurmadık. Bunların ittifakı zor ittifak. Kurdular, dağıldılar ama bizi bir araya getiren memlekettir, ‘Mesela memleketse gerisi teferruattır’ diyen anlayış bizim ittifakımızı kurdu ve bugün ilk ittifak sistem değişikliğiyle başladı.

 15 Temmuz’a birlikte daha da kuvvetlenerek bugünlere geldik. Bugün de hala ve bundan sonra da Cumhur İttifakı devam edecek çünkü bu partiler arası bir ittifak değil, memleketin milli ve yerli değerlerinin muhafaza etmeye yönelik bir ittifaktır. Her şeyden önce mayısta yapılan cumhurbaşkanlığı, milletvekilliği seçiminde Kastamonu olarak gösterdiğiniz gayret için gösterdiğiniz başarı için sizlere teşekkür ediyorum. Yüzde 70 oy az bir şey değil, öncekinden daha yüksek. Allah razı olsun emeği geçen, gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum. " dedi.

"KASTAMONU’YU TÜRKİYE YÜZYILINDA YİNE EN ÖNDE GİDEN İLİ HALİNE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ "

Sözlerine devam eden Yıldırım: "Tabii şimdi işimiz burada bitmiyor. Önümüzde bir yerel seçim var. Kastamonu ilçelerinin daha yapılacak çok işleri var. İnşallah burada da Cumhur İttifakı olarak, AK Parti olarak gerekli başarıyı göstereceğiz ve Kastamonu’yu Türkiye yüzyılında yine en önde giden ili haline getirmeye devam edeceğiz. Önümüzde 200 günden az bir vakit var, çok fazla vakit yok. Sayılı gün çabuk geçer. Türkiye artık eski Türkiye değil, 1999 depreminde devleti, devleti yönetenlerin tepkisiyle 6 Şubat depremini kıyaslayın. Bozkurt’ta, Çatalzeytin’de, İnebolu’da yaşanan o büyük felakette nasıl bir karşılık verildiğini nasıl zamanla yarışıldığını hepiniz biliyorsunuz. İlk günlerde geldim buraya, oradaki felaketin büyüklüğünü gördüm. Bir aileden 4 kişiyi çocuklarıyla eşiyle toprağa verdik. Büyük acılar çektik. Gidenleri, getiremeyiz ama o yok olan evleri, iş yerlerini hepsi çok hızlı bir şekilde yapıldı. Bütün devlet, Türk devlet kurumları herkes seferber oldu. Aynı şekilde dünya diyor ki ‘6 Şubat gibi bir deprem bizim memleketimizde, ülkemizde olsa biz bunun altında kalırdık’ ama Elhamdülillah böyle bir milletimiz var ki ilk andan itibaren neyi var, neyi yok, aldı yola düştü. Hatta öyle oldu ki trafikten oraya erişmekte bile zorlandığımız zamanlar oldu. 110 milyar dolar büyük bir yıkım. 110 bin kilometrekarelik bir alan, 14 milyonun doğrudan etkilendiği büyük bir felaketten bahsediyoruz. 50 binin üzerinde can verdik. Rabbim bütün deprem şehitlerine, istiklal şehitlerimize, terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum