Meydanda, emniyet kemeri farkındalık uygulaması;

Meydanda, emniyet kemeri farkındalık uygulaması

"BİR HAREKETİNE BAKAR HAYAT" SLOGANIYLA TÜM TÜRKİYE'DE BAŞLATILMIŞTI...

İçişleri Bakanlığı tarafından 'Bir Hareketine Bakar Hayat' sloganıyla başlatılan emniyet kemeri farkındalık kampanyası ı kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda trafik kontrolü etkinliği düzenlendi.

Sabah saatlerinde  İl Emniyet Müdürlüğü tarafından açılan  bilgilendirme standında vatandaşlara emniyet kemerinin önemi bir kez daha hatırlatıldı.

Tüm Türkiye'de  eş zamanlı olarak  gerçekleştirilen trafik uygulaması, Kastamonu'da ise  İçişleri Bakan Yardımcısı  Mehmet Ersoy'un da katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.  Uygulamaya Ersoy'un yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Genel Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Vali Avni Çakır, AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci de katıldı.


ERSOY: ''EMNİYET KEMERİ, ÖLÜM VE YARALANMALARI AZALTIYOR''


Gerçekleştirilen trafik uygulamasının ardından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, ''İçişleri Bakanlığı olarak trafikte emniyet kemerinin önemine bir kez daha dikkat etmek ve hem sürücülerimizin hem de yolcularımızın trafik kurallarına uymalarına dikkat çekmek amacıyla, 'Bir Hareketine Bakar  Hayat' kampanyası başlattık. Broşürlerimizi bastırdık. Emniyet kemeri takmak, kazalarda ölümlerin ve yaralanmaların azalmasına neden olur. Bu kadar önemli bir aracı kullanmadan trafiğe çıkmanın can emniyeti bakımından vurgulamaya çalıştık. Bu amaçla da iki haftadır  tanıtımını yaptığımız uygulamayla bugün de tüm Türkiye'de saat 15.30 itibariyle sahada uygulama yapıyoruz.  Sahada, trafikçilerimiz, valilerimiz, kaymakamlarımız, bütün görevlilerimiz sahada. Vatandaşlarımıza bir kez daha emniyet kemeri takmanın ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyoruz. Bugün Jandarma Eğitim Alayımızdaki mezuniyet töreni münasebetiyle ben de jandarma genel komutanımız, sahil güvenlik komutanımız ve diğer güvenlik komutanlarımızla birlikte Kastamonu'daydık. Biz de Kastamonu'daki uygulamada olmak istedik'' dedi.  

Farkındalık etkinliğinin ardından Bakan Yardımcısı Ersoy ve beraberindeki heyet, şehir merkezinde gezintiye çıktı.




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum