Okullarda yeni eğitim yılı başlıyor;

Okullarda yeni eğitim yılı başlıyor

Öğrenciler için yeni eğitim-öğretim yılı başlıyor. 20 milyon öğrenci için ilk ders zili 11 Eylül Pazartesi’den itibaren çalıyor....

Öğrenciler için yeni eğitim-öğretim yılı başlıyor. 20 milyon öğrenci için ilk ders zili Pazartesi’den itibaren çalıyor. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için hazırlıklar tamamlanırken, 81 ilde ulaşım için önemli kararlar alındı. Yeni yılın ara ve sömestr tatil planı da belli oldu.

Öğrenciler ve öğretmenler, 3 aylık tatil sonrasında 2023-2024 eğitim öğretim yılı maratonuna start veriyor. Eğitim öğretim hayatında yeni maraton için hazırlıklar tamamlandı. Okul öncesi, ilkokul 1 ve 9’uncu sınıfa başlayan öğrenciler için uyum haftası 4 Eylül’de başlamıştı.

DERS KİTASPLARI OKULLARA ULAŞTIRILDI

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında diğer sınıflar için ise ilk ders zili yarın çalacak. Okullarda hazırlıklar tamamlanırken, ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynaklar da okullara ulaştırıldı. Bir diğer yandan, öğrenci güvenliği ile ilgili tedbirler de alındı.

İLK ARA TATİL 10 KASIM, İKİNCİSİ 5 NİSAN'DA

Eğitim öğretim yılının ilk ara tatili ise 10 Kasım’dan itibaren bir hafta sürecek. Öğrenciler, ilk dönem karnelerini 19 Ocak Cuma günü alacak. Bir diğer yandan iki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 5 Şubat’ta okullar yeniden açılacak.

İkinci sömestr yaklaşık 4 ay sürecek. 5 Nisan’da bir haftalık tatil olacak. İlk ve orta dereceli okullar 14 Haziran’da kapanacak ve milyonlarca öğrenci yaz tatiline çıkacak. 

Kaynak: Türkiye Gazetesi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum