YouTube kanalından ilginç başlık: "Kastamonu ayısı kıza saldırdı";

YouTube kanalından ilginç başlık: "Kastamonu ayısı kıza saldırdı"

Korku konseptli bir YouTube kanalı videosunda, kanal sahibi ilginç bir başlık kullanmayı tercih etti....

Bir YouTube kanalında korku içerikli bir video yayınlandı. Yayınlanan videonun başlığında ise ilginç bir başlık kullanıldı.

"KASTAMONU AYISI KIZA SALDIRDI!"

1,31 milyon takipçisi olan bir YouTube kanalında, korku içerikli bir video yayınlandı. Yayınlanan videoda ayı ile kız resmi yer aldı. Fotoğrafın üstünde 'yatak odası' yazılı videonun başlığında ise "Kastamonu ayısı kıza saldırdı!" yazıldı.

+18 İBARESİ BULUNMUYOR

Paylaşılan videoda, korku içermesine rağmen herhangi bir +18 ibaresi gözlemlenemiyor.

Konuya ilişkin internette yer alan bilgide, "Çoğu ilköğretim çağındaki onlarca çocuğu kıskaca alan bu sorunun önemli bir ayağı da YouTube. Oyunlara ait içeriklerin anlatıldığı videoları hazırlayan 'YouTuber'lar “+18” ibaresi yerleştirmediği için, içerikler filtreleri aşıp doğrudan çocukların önüne düşüyor. İçeriklerle ilgili herhangi bir yaptırım uygulanmayan YouTuberlar ise bu konuda sorumluluğun kendilerinde olmadığını, ebevenylere görev düştüğünü öne sürüyor. Hedef kitle olarak küçük çocukları seçen 'YouTuber'lar, daha çok izlenme uğruna çocukların psikolojilerini altüst ediyor. Küçük çocuklar için uygun olmayan içeriklere ilişkin kısa videolar bile 'YouTube’da milyonlarca kez izleniyor." deniliyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum