DSÖ’den sahte karaciğer ilacı uyarısı;

DSÖ’den sahte karaciğer ilacı uyarısı

DSÖ, bazı karaciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılan karaciğer hastalıkları için kullanılan ‘Defıtelıo’ adlı ilacın sahte partilerinin Türkiye ve Hindistan’da satıldığını belirterek iki ülkeye uyarıda bulundu....

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bazı karaciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılan karaciğer hastalıkları için kullanılan ‘Defıtelıo’ adlı ilacın sahte partilerinin Türkiye ve Hindistan’da satıldığını belirterek iki ülkeyi uyardı. Kuruluş, damar içi enjeksiyon yoluyla uygulanan bu ilacın ölüme varan ciddi risklerle sonuçlanabileceğini belirtti.

DSÖ tarafından yapılan açıklamada, “Bu DSÖ Tıbbi Ürün Uyarısı, DEFITELIO’nun (defibrotide sodium) bir sahte partisine atıfta bulunmaktadır. Bu sahte ürün Hindistan (Nisan 2023) ve Türkiye’de (Temmuz 2023) tespit edilmiş olup, yetkili kanallar dışında tedarik edilmiştir” denildi.

Tüm ilaçların yetkili ve lisanslı tedarikçilerden satın alınması gerektiğini belirten DSÖ, bu ürünlerin üretimi veya tedariki hakkında herhangi bir bilgiye sahip olunması halinde rapidalert@who.int.lso adresi ile iletişime geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu, DSÖ’nün söz konusu ilaca karşı yayınladığı ilk uyarı değil. DSÖ, 7 Mayıs 2020’de sahte ilacın Arjantin, Avustralya, Letonya, Malezya ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde satıldığını tespit ederek, bu ülkelere de uyarıda bulunmuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum