GSB personel alımı sonuçları ne zaman açıklanıyor?;

GSB personel alımı sonuçları ne zaman açıklanıyor?

GSB personel alımı sonuçları başvuru işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte gündem konusu oldu. Merkez Taşra Teşkilatında toplam 145 büro personeli 59 temizlik destek personeli alımı yapılacak. Taşra Teşkilatına ise 400 psikolog, 3150 büro personeli ile 1582 erkek destek personeli, 1618 kadın destek personeli alımı yapılacak. Başvuru işlemleri 1 Eylül 2023 tarihi itibarıyla sona erdi. Yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra adaylar ilgili kurumlara belgelerini teslim edecek.. GSB personel alımı sonuçları ise Kariyer Kapısı üzerinden erişime açılacak. Peki 2023 GSB personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, konuyla ilgili son gelişmeler...

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) personel alımı başvuruları 28 Ağustos’ta başladı ve 1 Eylül saat 17.00’da sona erdi. Gerekli belgeleri hazırlayarak müracaatlarını tamamlayan adaylar ise son gelişmeleri gündemlerine aldı. GSB personel alımı yerleştirmelerinde adayların KPSS puanı dikkate alınacak. Puanların eşit olması durumunda ise mezuniyet ve doğum tarihi önce olana öncelik verilecek. GSB personel alımı sonuçları asıl ve yedek olarak duyurulacak. Adaylar GSB personel alımı sonuçları açıklandıktan sonra isim listesi şeklinde sorgulama yapabilecek. Peki GSB personel alımı sonuçları tarihi belli oldu mu? İşte, GSB personel alımı sonuçlarına ilişkin bilgiler…

GSB PERSONEL ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı başvuru işlemleri 28 Ağustos’ta başladı ve bugün (1 Eylül) tarihinde sona erdi. Elektronik ortamda yapılan başvurularda, gerekli özel ve genel şartları taşımadığı tespit edilen adayların müracaatları olumsuz değerlendirilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı değerlendirme işlemleri başladı. Ancak henüz GSB personel alımı sonuçları duyurulmadı. Sonuçların Eylül ayı içerisinde duyurulması bekleniyor.

Adaylar yerleştirme sonuçlarına ilişkin bilgilerini Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir. Yerleştirme sonucu asıl ve yedek olmak üzere belirlenecek. Asıl adaylar belirlenecek olan süre içerisinde yerleştirildikleri ilde hizmet sözleşmesi imzalayarak görev yerlerine giderek fiilen göreve başlayacaktır. Başvuru yapmayan adayların yerine yedekler çağırılacaktır.

GSB PERSONEL ALIMI YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?

Başvurular, başvurulan pozisyon için aranan niteliklere uygunluk yönünden incelenecek ve başvuru şartlarından herhangi birini taşımadığı tespit edilenlerin başvurusu iptal edilecektir

Yerleştirmelerde, KPSS puanı esas alınacaktır. KPSS puanı en yüksek adaydan başlanarak her bir pozisyon ve il için KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlanmak üzere ilan edilen pozisyon sayısı kadar aday asıl olarak yerleştirmeye hak kazanacak ve bir o kadar aday da yedek olarak belirlenecektir. Adayların KPSS puanının eşit olması halinde sırası ile mezuniyet ve doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

Asıl veya yedek sıralamaya giremeyen adaylar için KPSS’de asgari puan almış olmak müktesep hak teşkil etmeyecektir.

Yedek sıralamasında yer alan adaylar için yedek listede yer almak daha sonraki alımlar için müktesep hak teşkil etmeyecektir.

ADAYLAR SONUÇLARA İTİRAZ EDEBİLECEK

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin itirazlar, sonuçların ilan edilmesinden itibaren 3 (üç) iş günü içinde ıslak imzalı ve yazılı olarak Personel Genel Müdürlüğü Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına yapılacaktır. İtirazlar, en fazla 5 (beş) iş günü içinde incelenerek karara bağlanacak ve adayın itiraz dilekçesinde beyan ettiği posta adresine bildirilecektir.

Süresi içinde yapılmayan, e-posta veya faks ile yapılan, itiraz dilekçesinde T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adres bilgileri bulunmayan dilekçeler ile yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU YAPMAYAN ADAYIN YERİNE YEDEK ADAY YERLEŞTİRİLECEK!

Adaylar belirlenecek olan süre içerisinde yerleştirildikleri ilde hizmet sözleşmesi imzalayarak görev yerlerine giderek fiilen göreve başlayacaktır. Süresi içinde belge ile ispatı mümkün mücbir sebepler (doğum, hastalık, askerlik vb.) olmadan göreve başlamayan adaylar yerleştirme hakkından feragat etmiş sayılacaktır.

Mücbir sebeplerle süresinde göreve başlayamayacak durumda olanlar, bu durumlarını belgelendirmeleri halinde mazeretlerinin bitimini takip eden 15 (on beş) gün içerisinde göreve başlatılabilecektir.

Asıl olarak yerleştirilen adaylar ile yerleştirme sırası gelen yedek adaylardan; haklarından feragat edenler, yerleştirmeye esas istenilen belgeleri belirtilen sürede teslim etmeyenler, gerçeğe aykırı belge ibraz ettiği tespit edilerek yerleştirme hakkını kaybedenler, belirtilen sürede belge ile ispatı mümkün mücbir sebep olmaksızın sözleşme imzalamayanlar, sözleşme imzalayıp göreve başlamayanlar, sözleşmesi feshedilenler, sözleşmesini feshedenler, sözleşme imzalayıp göreve başlamış olsa bile yerleştirme için aranılan şartları taşımadığı tespit edilenler ile herhangi bir sebeple boşalan pozisyonlar yerine aynı pozisyon için müteakip yerleştirme duyurusuna kadar her bir il ve pozisyon için belirlenen yedek adaylar arasından ilgili KPSS puanı en yüksek yedek adaydan başlamak üzere sırasıyla yerleştirme yapılacaktır.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum