Meteor neden düşer? Göktaşı nedir, düştü mü?;

Meteor neden düşer? Göktaşı nedir, düştü mü?

Göktaşı nedir, neden düşer? merak edilen soruların yanıtları...

Meteor mu düştü, sorusunun yanıtına odaklanan kullanıcılar araştırmalarına hız verdi. Elazığ ve Malatya gibi illerden geldiği iddia edilen görüntülerin ardından “Göktaşı nedir, Göktaşı neden düşer” sorularına cevap aranıyor. Görüntülerde sebebi bilinmeyen ışık hüzmesinin hareket ettiği görülürken, sosyal medyada bu konu tartışma yarattı. Elazığ ve Malatya’nın yanı sıra çevre illerden de gözlemlenen olay sonrası “Göktaşı mı düştü” sorusu arama motorlarında hızla sorgulanmaya başlandı. Uzay boşluğundan milyarlarca gezegen ve irili ufaklı taşlar bulunurken bunlar bazı sebeplerden ötürü Dünya’ya giriş yapabiliyor. Bu durum ise meteor veya göktaşı düşmesi olarak adlandırılıyor. Peki Son Dakika Göktaşı mı düştü? İşte, konuyla ilgili detaylar…

GÖKTAŞI DÜŞTÜ MÜ?

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Malatya, Erzurum, Elazığ, Gaziantep ve çevre illerden gökyüzünde görülen bir ışık parlaması yaşandı. Gökyüzünde havanın aydınlanmasının sebebi henüz bilinmezken göktaşı olduğu iddia edildi.

Konuyla ilgili yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi.

GÖKTAŞI NEDİR, NEDEN DÜŞER?

Meteor, meteorit, göktaşı, meteoroit veya halk arasında kayan yıldız-düşen yıldız, yıldız kayması, küçük boyutlu bir kuyruklu yıldız ya da asteroit veya diğer cisimler kaynaklı çarpışmalar nedeniyle uzayda savrulan cisimlerin, Dünya'nın üst atmosferindeki hava molekülleriyle çarpışarak akkor haline geldikten sonra hızlı hareketiyle ve bazen de ardından parlayan bir materyal saçan bir ışık çizgisi oluşturarak Dünya atmosferinden görünür bir şekilde geçen enkaz parçalarıdır.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum