Ümit Özdağ, Kastamonu'ya ulaştı;

Ümit Özdağ, Kastamonu'ya ulaştı

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ liderliğinde başlatılan İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü'nün 5. gününde Kastamonu Merkeze ulaştı....

İstiklal Yolu yürüyüşçüleri, yürüyüşün 5. gününde Kastamonu il merkezine ulaştı. Özdağ ve beraberindeki heyeti Kışla Parkı’nda partililer ve gençler karşıladı.


"Kışla Parkı'nda açıklama yapan Özdağ, İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşünün Kastamonu etabını tamamlamış bulunuyoruz. 28 Ağustos'ta yola çıktık İnebolu'dan, çünkü 28 Ağustos'ta 1920'de İnebolu'dan ilk silah sevkiyatının Ankara'ya başladığı gün ve sizler Kastamonu'da her  9 Haziran'da yapıyorsunuz bu yürüyüşü. 9 Haziran ise 1921'de Yunan Deniz Kuvvetleri'ne ait iki savaş gemisinin İnebolu'ya saldırdığı ve bombaladığı gündür. Biz İstiklal Yolu'nu Ankara'ya kadar 1922'den sonra ilk kez yürümeyi hedefliyoruz ve bu yürüyüşü Ankara'da bitireceğiz. Siz sevgili Kastamonuluları da hem Kastamonu'da yaptığımız yürüyüşe hem de daha sonra Çankırı ve Ankara'da yaptığımız yürüyüşe Anıtkabir'e kadar özellikle gençleri davet ediyorum. Gelin birlikte yürüyelim. Cumhuriyetin çünkü 100'üncü yılını kutluyoruz ve sadece İstiklal Yolu'nda verilen mücadele Cumhuriyet’in ne kadar zor kurulduğunu büyük emekler, çabalarla fedakarlıklarla zaten gösteriyor. Biz de şimdi dedelerimize ve ninelerimize olan şükran borcumuzu, bu yürüyüşle ortaya koyarken öte yandan da cumhuriyetimizin yüzüncü yaşını kutluyoruz. Hepinize tekrar çok teşekkür ediyorum" dedi.

Toplam 15 günlük yürüyüşü 11 Eylül’de Anıtkabir’de noktalayacak olan Ümit Özdağ, bugün gerçekleştireceği  dernek ziyaretlerinin ardından yarın Öğretmenevi Doğa Kampı'ndan saat 08.15'te yola devam edecek.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum