Daday’da yangın! 1500 balya saman kül oldu;

Daday’da yangın! 1500 balya saman kül oldu

Daday ilçesinde çıkan yangında ahır, samanlık ve bin 500 balya saman yanarak kül olurken, tarım makineleri ile bir traktör de hasar gördü....

Daday ilçesinde çıkan yangında ahır, samanlık ve bin 500 balya saman yanarak kül olurken, tarım makineleri ile bir traktör de hasar gördü. 


Olay, Daday'a bağlı Budaklı köyü Uluköy Mahallesi’nde meydana geldi. İlhan Ertunç’a ait ahır ve samanlıkta henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Ahırda başlayan yangın, bitişiğinde bulunan samanlığa da sıçradı. Yangını fark eden köylüler durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine kısa sürede gelen ekipler, yangına köylülerle birlikte müdahale etti. Köye Kastamonu Belediyesi itfaiye ekipleri ile Daday Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri de sevk edildi. Ekiplerin yoğun çalışmasıyla samanlık ve ahırda çıkan yangın evlere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında ahırda bulunan hayvanlar ise köylülerin çabası ile kurtarıldı. Çıkan yangında ahır, samanlık ve bin 500 balya saman ile bazı tarım aletleri yanarken, bir traktör de zarar gördü. 


KAYMAKAM YILDIRIM’DAN ‘GEÇMİŞ OLSUN’ ZİYARETİ

Öte yandan Daday Kaymakamı Ayşegül Yıldırım da, yangının meydana geldiği Budaklı Köyü Merkez Mahallesine giderek olay yerinde incelemelerde bulundu ve yangınzede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. 



Kaynak: İHA

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum