Kirpi ile ayı arasındaki 5 farkı bul, sadece 14 saniyede yüksek IQ'lu olanlar buluyor;

Kirpi ile ayı arasındaki 5 farkı bul, sadece 14 saniyede yüksek IQ'lu olanlar buluyor

IQ testleri 7'den 70'e herkes tarafından sevilerek çözülüyor. Bizler de sizler için sadece IQ'su yüksek kişilerin 14 saniyede çözebilecekleri bir IQ testi hazırladık. Eğer siz de zekanıza güveniyor ve 14 saniyede ben bu testi çözebiliyorum diyorsanız bu haber tam size göre....

Resimli zeka bulmacaları son zamanlarda sıklıkla yaygınlaştı. Resimlerden oluşan IQ testleri oldukça popülerleşmeye başladı. Özellikle internet ortamında dolaşan bu testleri 7'den 70'e herkes deneyip IQ'larını ölçüyorlar. Peki bu resimli zeka bulmacaları nedir nasıl çözülür? İşte detaylar..

Zeka Oyunları İnsanlar Üzerine Ne Gibi Etkilere Sahiptir?

Zekâ oyunlarının insanlar üzerinde birçok yararı bulunmaktadır. Bunların başında bilişsel işlevi arttırma gelmektedir. Aynı zamanda beyni de sağlık tutmak adına faydası bulunan zekâ oyunları her yaş grubuna hitap etmektedir. Bu zeka oyunlarından en çok tercih edileni iki resim arasındaki farkı belirlenen süre içerisinde bulmaktadır.

Hem çocukların hem de orta yaş grubunun severek bir oyun edası ile oynadıkları iki resim arasındaki farkı bulmaca oyunu oldukça popülerdir. Kendisini ve IQ’sunu ölçmek ve geliştirmek isteyenler sıklıkla bu zeka oyunlarına yönelmektedirler. Kendileri testleri çözmelerinin ardından sosyal çevreleri ile de paylaşarak kim ne kadar sürede çözmüş, kim kimden daha zeki konuşmalarını gerçekleştirirler.


Yukarıda verilen iki görsel arasında 5 fark bulunmaktadır. Bu farkı 14 saniye içerisinde çözenler IQ'su yüksek kişiler olarak kabul edilirler. Bu testi çözmek için yapmanız gereken ilk şey süre tutmaktır. Telefonunuzda bulunan kronometre sayesinde bu işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Süreyi tuttuktan sonra iki resime de bir göz gezdirmelisiniz. Aynı alanı konu edinen resimde sadece 5 fark bulunmaktadır. Bu farklar kirpilerin üzerinde, köpeğin üzerinde, ayının üzerinde olabileceği gibi ağaçlarda da olabilmektedir. Bu yüzden resmin tamamına bakmakta fayda var.

Orjinal resimde bulunanlar:

Gözü kapalı bir ayı

Ellerini birleştiren bir kirpi

Kirpilerin yanında bulunan bir elma

Gülümseyen bir köpek

2 adet yeşil ağaç

bulunmaktadır. Peki orjinal olmayan diğer resimde ne gibi farklılıklar mevcuttur? Peki iki resim arasındaki farkı bulabildiniz mi? Eğer cevabınız hayır ise sizler için iki resim arasındaki 5 farkı derledik. İşte detaylar...

 

Gözü açık bir ayı

Ellerini havaya sevinç içinde kaldıran bir kirpi

Kirpilerin yanında bulunmayan bir elma

Şaşıran bir köpek

3 adet yeşil ağaç


resim içerisindeki 5 farktır. 14 saniye içerisinde bu testi çözenler IQ'su yüksek kişiler olarak kabul edilirler. Eğer bu testi çözemediyseniz üzülmeyin. Sizler için derlediğimiz diğer IQ testlerini çözebilirsiniz. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum