Darende ailesi, Kastamonu'da inşa ettikleri Huzurevinin işletmesini Belediye'ye devretti;

Darende ailesi, Kastamonu'da inşa ettikleri Huzurevinin işletmesini Belediye'ye devretti

Darende ailesi, Kastamonu'da inşa ettikleri Huzurevinin işletmesini Kastamonu Belediyesi'ne devretti....

Hayri Darende, yıllarca yaptığı kuyumculuk işlerinde Kastamonu’da hayır hasenatıyla insanlara örnek olmuş bir isim. Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Hayri Darende, Kastamonu'da bir huzurevi inşa etmeye karar vermişti. Hakkın rahmetine kavuşan Hayri Darende'nin huzurevi projesini kızları Esra Sertkaya,Feyza Darende ve Merve Darende Önder hayata geçirdi. Darende ailesi, yapımı tamamlanan huzurevinin işletmesini Kastamonu Belediyesi'ne devretti.

Bugün saat 14.00'da açılışı gerçekleşecek olan huzurevi Kastamonu halkına hizmet vermeye başlayacak. Huzurevinin yapım süreciyle ilgili bilgi veren  Hayri Darende'nin kızları Esra Sertkaya,Feyza Darende ve Merve Darende Önder bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

 Hayri Darende'nin kızı Esra Sertkaya,babalarının yapmış olduğu projelerin birçok insanın hayatına dokunduğunu ifade ederek: " Bazen hayırlar açık olarak, gösterilerek yapılmalıdır ki başka insanlara ilham verip teşvik olsun diye. Bazen de söylenmeden yapılmalıdır hayırlar. Bugün huzurevinin açılışını gerçekleştireceğiz. Geçen sene kaybettik babamızı. Babamız hastalık ve yaşlılık yıllarına girdiği bir dönemde verdi bu kararı.  Cami yapılması konusunda öneriler sunmuş fakat babamız yeterince camiler var ama bu yaştaki insanların sığınabileceği sıcak bir yuvaya ihtiyaçları olduğunu düşünmüş. Yaşı itibariyle bunları düşünerek böyle bir şey uygun gördü. Onun sağlığında başladı bu proje. Daha sonra büyütüldü yatak kapasitesi arttırıldı. Şimdi aramızda yok onu temsilen kardeşlerim ve ben burada bulunuyoruz. Bunun için gururluyuz babamızı temsil ettiğimiz için böyle bir şeye vesile  olduğumuz için. Onun bıraktığı yerden aynı şekilde devam ettiriyoruz. Öğrencilerimiz var burs ile okuttuğumuz. Aş evlerimiz var. Özellikle Kastamonu'da bunların organizasyonuyla Kastamonu'daki sorumlu müdürümüz Metin Bey ilgileniyor. Aynı şekilde İstanbul'da da devam ediyoruz. Bizim amacımız ihtiyacı olan insanlara ulaşmak onlara dokunabilmek. Hayatlara dokunabilmeyi Allah herkese nasip etsin. Biz bundan mutluluk duyuyoruz, huzurlu oluyoruz. Tabii bunlar söylenmez ama ömrümüz vefa ettiği sürece kardeşlerim ve ben bunu devam ettireceğiz. " dedi.

"VARLIKLI OLMAKLA VAR OLMAK ARASINDAKİ FARKI HERKESİN İDRAK ETMESİNİ İSTİYORUZ"

Ardında projede katkısı olanlara teşekkür eden Esra Sertkaya: "Bizimle ilgilendikleri için, bu süreci takip ettikleri için Belediye Başkanımız Sayın Galip Vidinlioğlu'na da buradan teşekkür etmek istiyoruz. Sayın Metin Şirin Bey'e de Darende ailesi olarak her şeyi başından sonuna kadar burada yürüttüğü için ona da çabalarından ötürü çok teşekkür ediyoruz. İnşallah herkesin hayatlarına dokunacak insanlar olmasını diliyoruz. Varlıklı olmakla var olmak arasındaki farkı herkesin idrak etmesini istiyoruz. Çünkü bugün babam aramızda değil ama eserler kalıcı ve her zaman var olacak." ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum