İŞKUR ve Kastamonu GSİM, TYP protokolü imzaladı;

İŞKUR ve Kastamonu GSİM, TYP protokolü imzaladı

Programla ilgili protokol, Kastamonu İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asra tarafından imzalandı....

13 Eylül 2023 tarihinde başlayacak olan Toplum Yararına Program (TYP) çalışması kapsamında Kastamonu il merkezi, Abana ve Tosya ilçelerinde kamu hizmetlerinin desteklenmesi dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtların ihtiyaçlarının giderilmesi ve barınma şartlarının iyileştirilmesi faaliyetlerini gerçekleştirmek amacıyla 28 kişi istihdam edilecek. Programla ilgili protokol, Kastamonu İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asra tarafından imzalandı.

12.06.2024 tarihine kadar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlar bünyesinde yapılacak geçici süreli istihdam için müracaatlar 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılabilecek. Programlara katılmak isteyen işsiz vatandaşların e-Devlet, İŞKUR e-şube ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden müracaat etmeleri gerekiyor.

Başvuru yapan işsiz vatandaşlardan programda çalıştırılacaklar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yapılan protokole göre 5 Eylül 2023 saat 10:00’da noter kurası ile Atatürk Kapalı Spor Salonunda belirlenecek.

Programlardan yararlanmak isteyen kişilerin İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, programa müracaat ettiği tarihte 18 yaşını bitirmiş olması, emekli ve malul maaşı almaması, açık öğretim hariç öğrenci olmaması, SGK kayıtlarına göre çalışmıyor (başvuru tarihinden önce işsiz)  olması gerekiyor.

Kastamonu İŞKUR’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bir katılımcı TYP’den en fazla dokuz ay yararlanabilir. (27.09.2017 tarihinden sonra 270 gün süreyle TYP’ye katılmış olan bir kişinin yeniden katılımcı olma imkânı bulunmamaktadır.) TYP’lere program süresince Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birisi katılabilir. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücret net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamayacaktır. İlgilenen vatandaşlarımızın, başvurularını e-Devlet,İŞKUR e-şube ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden 1 Eylül 2023 Cuma saat 23:59 kadar yapmaları gerekmektedir. Daha ayrıntılı bilgi; Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzden veya 444 75 87 numaralı telefondan edinilebilecektir.” 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum