Yüksek sıcaklıklar devam edecek;

Yüksek sıcaklıklar devam edecek

Her ne kadar özellikle iç ve doğu bölgelerde birkaç derece düşüş gözükse de yüksek sıcaklıklar etkisini gösterecek....

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, "Yüksek sıcaklıklar ülke genelinde etkisini sürdürüyor. Her ne kadar özellikle iç ve doğu bölgelerde birkaç derece düşüş gözükse de yüksek sıcaklıklar etkisini gösterecek" dedi.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Yavuz, yurt genelinde beklenen hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, önemli bir yağış beklenmediğini, yağışların yalnızca Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde görüleceğini söyledi.

Orta ve Doğu Karadeniz dışındaki bölgelerde az bulutlu ve açık bir havanın görüleceğini aktaran Yavuz, “Yüksek sıcaklıklar ülke genelinde etkisini sürdürüyor. Her ne kadar özellikle iç ve doğu bölgelerde birkaç derece düşüş gözükse de yüksek sıcaklıklar etkisini gösterecek, mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyretmesini bekliyoruz. Geçtiğimiz hafta mevsim normalleriyle 6 ila 11 derece sıcaklık farkı vardı, bu biraz daha düştü” diye konuştu.

Yavuz, “Önümüzdeki 5 gün boyunca sıcak ve yağışsız bir havamız var. Pazar gününden itibaren güney kesimlerimiz yeni bir yağışlı havanın etkisine giriyor. O yağışlı havayla birlikte özellikle batıda bir miktar sıcaklıkların düşmesini bekliyoruz. Hafta sonu ve pazartesi günü de yurdun büyük bir bölümünde hafif yağışların görülme ihtimali var. Şu an için bu yağışları beklemekteyiz” dedi. 

Kaynak: İHA

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum