Nükleer Tıp’ta sevindiren gelişme!.. Doktor bulundu;

Nükleer Tıp’ta sevindiren gelişme!.. Doktor bulundu

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (KEAH) kurulan, ancak sorumlu doktor olmadığından hizmete giremeyen Nükleer Tıp Ünitesi ile ilgili girişimler sonuç verdi....

Kastamonu Kalkındırma Derneği (Kal-Der) Başkanı Tugay Civelekoğlu, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (KEAH) kurulan, ancak sorumlu doktor olmadığından hizmet veremeyen Nükleer Tıp Ünitesi ile ilgili girişimlerinin sonuç verdiğini açıkladı.

GÜNLÜK 15 HASTA ÇEVRE İLLERE GİDİYOR

Civelekoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Kal-Der olarak Kastamonu’nun geleceğine dair çalışmalarımız devam etmektedir. Bu süreçte kısa vadedeki çalışmalarımızdan biride sağlık alanında ve özellikle saygıdeğer basınımızda da zaman zaman gündeme gelen nükleer tıp alanındaki eksikliğin giderilmesi konusuydu. Kamuoyunun malumu olduğu üzere şehrimizde sağlık alanında en çok ihtiyaç duyulan bölümlerden nükleer tıp bölümü doktor olmayışından dolayı uzun zamandır kapalı durumdadır. Şuan günlük ortalama 15 hastamız bölümün kapalı olması nedeniyle çevre illere gitmekte ve büyük meşakkatlere katlanmak zorunda kalmaktadırlar. Bugüne kadarda bu sorunun çözümü noktasında somut bir sonuç ortaya konulmamıştı.”


ARTIK TOP ÜNİVERSİTEDE…

“Biz Kal-Der olarak yaptığımız girişimler sonucu nükleer tıp bölümünde uzman bir doktorumuza ulaştık. Kendisine Kastamonu’muzdan, hedeflerimiz ve çalışmalarımızdan bahsettiğimizde heyecanımıza ortak olarak, hedefleri olan bir ilde böyle onurlu bir görevde bulunmaktan duyacağı mutluluğu bizlerle paylaştı. Böylece sayın doktorumuzu Kastamonu’ya gelmesi konusunda ikna etmiş olduk. Böylece biz üzerimize düşeni yaptık ve bir sorun daha çözüm aşamasına gelmiş oldu. Şuan görev Kastamonu Üniversitesi’ndedir. Sayın rektörümüzden isteğimiz Kastamonu Üniversitesi’nin ilana çıkması ve doktorumuzu üniversite bünyesinde göreve başlatmasıdır. İnşallah üniversitece gerekli ilan yapıldığı takdirde doktorumuz Kastamonu’da görev yapmak için müracaatını yapacaktır. Böylece nükleer tıp alanındaki problem çözülmüş olacak ve bölüm açılmış olacaktır. Şimdiden nükleer tıp bölümünün şehrimize hayırlı olmasını ve doktorumuzla en güzel hizmetlerin verilmesini niyaz ediyoruz. Doktorumuza da Kastamonu adına yaptığımız teklifimizi kabul etmesinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Bu çalışmamız ve geldiğimiz aşama esasında KAL-DER olarak tüm siyasi partilerimizle, STK’larımızla Kastamonu’nun geleceği için yaptığımız son toplantının yansımasıdır. Bu sonuç Kastamonu insanının ve siyasi iradeyle, STK’larımızla yaptığımız o toplantının gücüdür. Biz amasız, lakinsiz biçimde, engelleri umursamadan azimle ve inançla çalışmalarımızı tüm paydaşlarımızla sürdüreceğiz. Kastamonu’yu bir bütün olarak değerlendirip, çalışmaya hep birlikte devam edeceğiz.” 


Kal-Der Başkanı Tugay Civelekoğlu

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum