“Kastamonulular arasında birlik ve dayanışmayı sağlıyoruz”;

“Kastamonulular arasında birlik ve dayanışmayı sağlıyoruz”

Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Hamide Tarhan Ertaş tarafından derneğin çalışmaları hakkında yazılı basın açıklamasında bulundu...

Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Hamide Tarhan Ertaş tarafından derneğin çalışmaları hakkında yazılı basın açıklamasında bulundu.

Kadın Kolları Genel Başkanı Hamide Tarhan Ertaş, yaptığı yazılı açıklamasında, “Temel amacı İstanbul’da Kastamonulular arasındaki birliği ve dayanışmayı sağlamak olan KAS-DER Kastamonu’lular Dayanışma Derneği; Kastamonu’nun tanıtımından, eğitim, spor, kültür ve sanat aktivitelerine kadar pek çok alanda Kastamonu’ya ve Kastamonululara hizmet etmeye devam etmektedir. Öte yandan İstanbul ve Kastamonu arasında köprü olmaya çalışan KAS-DER, bugün 40 şubesi ile İstanbul’da yaşayan 1,5 milyona yakın Kastamonulunun yegâne temsilcisidir. Kadim şehrimizin yöresel lezzetlerini, doğal ve turistik güzelliklerini, halk kültürünü, yöresel sanatlarını ve kahramanlıklarla dolu tarihini tanıtmak maksadıyla İstanbul ve Ankara’dan çok değerli misafirlerimizle şehrimize geldik. Bir yandan misafirlerimiz 11 Ağustos tarihinde yaşanan sel afetinden etkilenen ilçelerimizi ziyaret ederek maddi manevi destek vermek istiyorlar. 27-31 Ekim tarihlerinde genel merkezimiz tarafından, İstanbul’da düzenlenen ve son derece başarılı geçen Kastamonu tanıtım günlerinin hemen ardından, bu kez İstanbul’dan gönüllüler, iş insanları, STK öncüleri, akademisyenler, bürokratlardan oluşan bir topluluğu Kastamonu’ya taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ziyaretin amacı; İstanbul ve Kastamonu arasında bir bağ, köprü oluşturmak, Kastamonu’nun değerlerini geniş kitlelere tanıtmak, şehrimizin yerel ve turizm-kalkınma çabalarına yönelik en iyi tanıtımı yapmaktır" ifadelerini kullandı.

11 Ağustos'ta sel afeti konusunda da açıklamalarda bulunan Ertaş, şunları kaydetti: "Yaşadığımız sel felaketi sonrası, afete uğrayan yurttaşlarımızı da yerinde ziyaret ederek, İstanbul’dan katılımda bulunan misafirlerimizin afet bölgelerine desteklerini sağlamaktır. KAS-DER, ülkemizin yerel kalkınmasına el verirken, hayırsever grupları birleştirmek, kitleleri kaynaştırmak, ülke ve yerel kültüre sahip çıkmak, ülkemizin her noktasından Türkiye gönüllüsü insanları buluşmak, işbirliği yapmak, bu birleşmeleri büyütmek, kaynaştırmak, zenginleştirmek anlamında çalışmalarına azimle devam edecektir."

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum